Καύσωνας: Έτσι θα δροσιστούμε αν δεν ανοίξουμε κλιματιστικό

360

Υπάρχουν τρόποι να νιώσουμε άνετα όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα ακόμη και αν δεν θέλουμε να ανοίξουμε το κλιματιστικό για λόγους οικονομίας ή απλά δεν έχουμε

Η ζέστη προάγει την ενασχόληση με καλοκαιρινές δραστηριότητες, αλλά το σώμα μας δεν πρέπει να εκτίθεται επί μακρόν στη ζέστη καθώς μπορεί να επιβαρυνθούν ο εγκέφαλος και άλλα όργανα σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Η εφίδρωση αποτελεί το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού στην προσπάθειά του να εξισορροπήσει την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά αν ο μηχανισμός αυτός αποτύχει ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερθερμίας ή υπερθέρμανσης του σώματος, δηλαδή αυτός της θερμοπληξίας.

Tο σώμα μας αποβάλει θερμότητα περιορίζοντας τις καύσεις, διευρύνοντας τα μικρά αγγεία, αυξάνοντας την εφίδρωση και επιταχύνοντας την αναπνοή. Ωστόσο στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί στο σπίτι θα βοηθήσουν και ορισμένα ακόμη μέσα που ακολουθούν.

Το πρώτο βήμα είναι να πίνουμε άφθονο νερό ώστε να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Η θερμοκρασία του νερού δεν έχει και τόση σημασία, αν και όταν δεν είναι πολύ κρύο, τότε πίνουμε περισσότερο όπως εξηγεί ο
Wendell Porter,  λέκτορας αγροτικής και βιολογικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η ανεπαρκής λήψη υγρών και η επακόλουθη αφυδάτωση επιτείνουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com