Καθαρίστε τα πινέλα σας όπως οι make up artists

378

Τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να είναι πάντα σχολαστικά καθαρά ειδικά αν τα έχετε εκτεθειμένα. Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να βρίσκονται σε ειδική θήκη ώστε να μην συγκεντρώνουν σκόνη και βακτήρια.

Πρέπει τουλάχιστον μία φορά το μήνα να ακολουθείτε τις οδηγίες τους και να τα πλένετε με το σωστό τρόπο. Και σωστός είναι μόνο ο δικός τους. Αποκάλυψαν λοιπόν όλες τις λεπτομέρειες κι εσείς πρέπει να τις δείτε και να τις αντιγράψετε

 

1. Βρέξτε τα πινέλα.
Μαζέψτε όλα τα πινέλα σας στο χέρι και βάλτε τα κάτω απο χλιαρό νερό, με τις “τρίχες” να κοιτούν προς τα κάτω.

 

2. Βάλτε καθαριστικό.
Μόλις είναι αρκετά υγρά τα πινέλα, βάλτε μια μικρή σταγόνα ειδικό καθαριστικό ή απαλό σαμπουάν στις τρίχες κάθε πινέλου.

3. Δημιουργήστε αφρό.
Δημιουργήστε αφρό τρίβοντας απαλά κάθε πινέλο στο χέρι σας σιγουρεύοντας οτι έχετε καθαρίσει όλες τις τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλα για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

 

4. Ξεπλένετε.
Με τα πινέλα να “κοιτάνε” πάλι προς τα κάτω, ξεπλύνετε το σαπούνι απο τα πινέλα με χλιαρό νερό. Συνεχίστε μέχρι να φύγει κάθε ίχνος σαπουνάδας.

 

5. Στεγνώστε.
Στεγνώστε τα πινέλα χτυπώντας τα μαλακά σε μια πετσέτα αφού έχετε αφαιρέσει όλη τη σαπουνάδα. Ποτέ μην αφήνετε βρεγμένα τα πινέλα σας αφού αυτό τα χαλάει.

 

6. Αφήστε να στεγνώσουν τελείως.
Αφού αφαιρέσετε το περισσότερο νερό απο τα πινέλα, δώστε τους ξανά το σωστό τους σχήμα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια πετσέτα για έξι με οχτώ ώρες.

7. Καθαρίστε καθημερινά
Πέρα απο τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίζετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά με ένα ειδικό σπρέυ καθαρισμού.

 

. Διατηρήστε τα συνθετικά πινέλα σας.
Τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά απο μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.