Καταγγελία στη Θράκη: Τι λέει η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από συγχωριανούς της μετά από το ανέβασμα της σημαίας

270

Καταγγελία στη Θράκη: Τι λέει η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από συγχωριανούς της μετά από το ανέβασμα της σημαίας

Ελληνίδα μουσουλμάνα έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε επίθεση από συγχωριανούς της μετά από το ανέβασμα της ελληνικής σημαίας. Η θέση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο MEGA μίλησε η Αϊσέ Ιμάμ, η γυναίκα που καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από συγχωριανούς της στο χωριό Άνω Θέρμες στη Θράκη, ενώ πλέον ζει στην Ξάνθη.

«Η μάνα μου πριν από 50 χρόνια έβαλε την ελληνική σημαία και μετά, πριν από εννέα χρόνια, πέθανε. Κι όταν πέθανε η μάνα μου μου ζήτησε εάν κάποτε γυρίσω στο χωριό, στην αυλή του πατέρα μου πρέπει να βάλω την ελληνική σημαία να κυματίζει. Και όπου πήγα στην Ξάνθη πρώτα έβαζα την ελληνική σημαία και μετά έμπαιναν τα πράγματα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Γιατί όταν γεννήθηκε ο γιος μου και μαθεύτηκε ότι είναι από χριστιανό πατέρα, όταν έγινε έξι χρονών δεν τον άφηναν να πάει στο σχολείο», είπε.

«Το 2019, 15 Αυγούστου, ήρθαν και μου έσκισαν τη σημαία. Όταν εγώ έντεκα η ώρα το βράδυ πάλι την έβαλα μου είπαν να πάω από εκεί που ήρθα. Και μετά άρχισε ο πόλεμος. Δεν με άφηναν να ψωνίζω από τα μαγαζιά, δηλαδή για ένα κιλό λεμόνια, για οτιδήποτε, έπρεπε να κατεβαίνω ή στον Εχίνο ή στην Ξάνθη. Μέχρι που ήρθαν πριν ένα χρόνο και με βρήκαν από την Τουρκία με 2.500 κι ένα διαμέρισμα, αρκεί να σταματήσω να μιλάω για πατρίδα, για τη Θράκη και να μη βγάλω κάποια αλήθεια στη φόρα».

«Εγώ πήγαινα και καθάριζα σπίτια για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Έρχομαι από τον δρόμο μου εδώ, σταματάει ένα άσπρο αυτοκίνητο με πινακίδα Κομοτηνής. Με αποτέλεσμα, μου λέει ‘να η ευκαιρία της ζωής μας’ κι εγώ συνέχισα. Και μόλις έρχομαι εδώ που μένω δεν έχει φώτα. Και μόλις έρχομαι έρχεται κατά πάνω μου το αυτοκίνητο και με κοπανάει μία στο κεφάλι κι εκείνη την ώρα είχα πάρει το 100 και μετά μου έσπασαν το κινητό. Το τουρκικό προξενείο έστειλε άτομα, γιατί έχει δώσει εντολή να με καθαρίσουν. Όταν εγώ πήγα να ζητήσω να το καταγγείλω, μου είπαν ότι είναι θέματα κρατικής ασφάλειας. Ο… της κρατικής ασφάλειας μου είπε να βγάλω τον σκασμό και ότι δεν μπορούσα να κάνω μήνυση για να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο», δήλωσε η ίδια.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει να ζεις χωρίς πατρίδα. Άλλο να είσαι μειονότητα στη θρησκεία και άλλο στην εθνικότητα, στην ελευθερία. Είμαι Ελληνίδα και δεν πολεμάω, δεν κάνω αγώνα μόνο για τα δικά μου παιδιά, κάνω αγώνα για όλα τα ελληνόπουλα».

Δείτε τις δηλώσεις της στο MEGA

Στο MEGA μίλησε και ο αδερφός της, Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάλισα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η οικογένειά του δεν νιώθει ασφαλής, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κατάσταση οξύνεται και η φύλαξη της Αστυνομίας είναι ανεπαρκής.

Τι λέει η Αστυνομία

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί συμβούλεψαν τη γυναίκα να κατεβάσει την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από επικοινωνία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές δεν έχει προκύψει κάποια καταγγελία για προπηλακισμούς από τη γυναίκα.

Τι υποστηρίζει ο καθηγητής Γιώργος Κυριακού

Στο MEGA μίλησε και o Γιώργος Κυριακού, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συγχωριανοί της γυναίκας την προπηλάκισαν, ενώ η Αστυνομία για να τη συνετίσει την παρότρυνε να σταματήσει να ανεβάζει τη σημαία.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, η κατάσταση έγινε χειρότερη και η Αστυνομία δεν κατάφερε να την προστατεύσει.