Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο 15ο ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

296

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο 15ο ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Καμία ανοχή στις καταστροφές των σχολικών εγκαταστάσεων και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας με αφορμή τον βανδαλισμό στο κτιριακό συγκρότημα του «Ευκλείδη» στο 15ο ΕΠΑΛ.


«Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ζημιές που προκάλεσαν όσοι εισήλθαν στον κτιριακό συγκρότημα του «Ευκλείδη», στο 15 ο ΕΠΑΛ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου, δεν σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών και ναρκοθετεί την όποια προσπάθεια κάνει η Πολιτεία μαζί με τον Δήμο για να προσφέρει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας προσθέτοντας:

«Καλώ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολίτες, τους γονείς και πρωτίστως την Πολιτεία να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας των εκπαιδευτικών- σχολικών εγκαταστάσεων, να αποτρέψουμε τυχόν νέες καταστροφές και να διακηρύξουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Δεν μας περισσεύουν οι πόροι, δεν έχουμε την πολυτέλεια συνεχούς αποκατάστασης ζημιών – ειδικά σε μια χρονιά που το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάσταχτο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εγκαταστάσεων. Ένα καλό, σύγχρονο, επαρκώς εξοπλισμένο δημόσιο σχολείο είναι ο σημαντικότερος θεσμός που στηρίζει αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία».