Καναδάς και Αυστραλία απέσυραν τη συμμετοχή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

110

Η μία μετά την άλλη ομοσπονδίες αθλημάτων, αλλά και χώρες ολόκληρες ζητούν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο.

Ο Καναδάς η Αυστραλία λοιπόν αποφάσισαν να μην περιμένουν τον Τόμας Μπαχ και τη ΔΟΕ για το τι θα αποφασίσει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες και έτσι ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή επιτροπή του Καναδά γνωστοποίησε πως δεν θα στείλει αποστολή στην Ιαπωνία ζητώντας να αναβάλλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο, καθώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών και της παγκόσμιας κοινότητας.

Σαφές κατέστησε και η Αυστραλιανή Επιτροπή πως οι αθλητές της δεν θα ταξιδέψουν στο Τόκιο τον Ιούλιο, καθώς προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια των αθλητών. «Οι αθλητές μας πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία τους, αλλά και στους γύρω τους, ώστε να είναι ικανοί να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Είναι σαφές πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο. Οι αθλητές μας έχουν υπέροχη νοοτροπία και συνεχίζουν να προπονούνται και να προετοιμάζονται έχοντας όμως το άγχος και την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι» ανέφερε ο Ίαν Τσέστερμαν, αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής.