Καμίλα: Η κρυφή σημασία πίσω από το αγαπημένο της βραχιόλι

της Μαντώς Μπερδέ

520

Τι μπορεί τελικά να σημαίνει το βραχιόλι της Καμίλα το οποίο δεν αποχωρίζεται από τις δημόσιες εμφανίσεις της;

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η Καμίλα έμεινε με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο, απομονωμένη στη Σκωτία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον Κάρολο μάλιστα, να έχει βρεθεί θετικός στον ιό για μικρό διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι επέστρεψε στο Λονδίνο για να καλωσορίσει τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζοντας πλέον να αναλαμβάνουν το βασιλικό τους έργο. Ωστόσο, κάτι που έχει παρατηρηθεί στις δημόσιες εμφανίσεις της δούκισσας της Κορνουάλης, είναι το βραχιόλι το οποίο δύσκολα αποχωρίζεται.

Συγκεκριμένα, το βραχιόλι αυτό αποτελείται από μια λεπτή χρυσή αλυσίδα, ενώ διαθέτει ένα μικρό ναζάρ, το οποίο συμβολίζει την προστασία από «το κακό μάτι». Πολλοί θα έλεγαν πως φέρει ένα μυστικό νόημα από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της ισλαμικής λογοτεχνίας και των εβραϊκών κειμένων.

Το φυλαχτό υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές για χιλιάδες χρόνια. Έχει μια συμβολική σύνδεση με το φως, τον ήλιο και το πνεύμα. Στην Αίγυπτο το χρησιμοποιούσαν ως φυλαχτό, το οποίο εξασφάλιζε το απαραβίαστο και την αιώνια γονιμότητα. Το χρώμα του συμβολίζει τη θάλασσα ή και τον ουρανό, τους τόπους όπου θέλουμε να χαθεί η αρνητική ενέργεια.

Η πίστη στο “μάτι” (evil eye) είναι πιο διαδεδομένη στη Μέση Ανατολή, στη δυτική αλλά και στην ανατολική Αφρική, κεντρική/νότια Ασία, αλλά και στην Ευρώπη, ιδίως στις μεσογειακές χώρες.

Πληροφορίες: express.co.uk