Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Σάρωσε» σε Αττική, Χαλκιδική, Ηλεία, Εύβοια και Κέρκυρα – Πού θα «χτυπήσει» ως το βράδυ

117

kerkyra-plimira-arthro

Τραγικός επίλογος στην Εύβοια με τον αγνοούμενο 69χρονο βοσκό – Πλημμύρισαν δρόμοι κι έπεσαν δέντρα στην Αττική από την μεσημεριανή  καταιγίδα της Παρασκευής – Κλειστές τοπικές οδοί σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Πιερία – Ζημιές σε περιουσίες στην Ηλεία και την Κέρκυρα

Δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Meteo  βροχές και καταιγίδες αναμένονται  σε περιοχές της χώρας κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα