Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» φέρνει πολικές θερμοκρασίες από την Παρασκευή το βράδυ και χιόνια ακόμη και δίπλα στη θάλασσα

126

xionia-pedina-main

Σε δύο φάσεις χωρίζεται η ψυχρή εισβολή – Από το Σάββατο πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια θα αρχίσει από την Παρασκευή η σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ η ψυχρή εισβολή χωρίζεται σε δύο φάσεις, με αποτέλεσμα το «τσουχτερό» κρύο να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και την ερχόμενη βδομάδα.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ σε συστάσεις προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει χιονιά.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος μίλησε για έντονα καιρικά φαινόμενα και χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σε τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για δύο σενάρια της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά έγραψε: «Δύο και όχι ένα είναι τα σενάρια της εξέλιξης του καιρού για την ερχόμενη Δευτέρα κατά την ταπεινή μου άποψη, οπως είπα και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 απόψε (ΔΕΥ -ΠΑΡ 16:45 & 22:45).

– Το πρώτο σενάριο θέλει τις χιονοπτώσεις στο Αιγαίο εκτός από το να επιμένουν να γίνονται κατά τόπους ακόμα πιο έντονες αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημερι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

– Το δεύτερο σενάριο θέλει τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να παραμένουν μόνο στο Αιγαίο και κυρίως στα βόρεια τμήματα του και στα ορεινά της Κρήτης ! Παρακολουθούμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη και τα επόμενα 24ωρα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα