Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στρατός και αστυνομία δίνουν «μάχη» στα χιόνια – Δείτε φωτογραφίες από τις δραματικές ώρες στην Αττική Οδό

164

astynomikos-koritsaki-arthro

Πρωτόγνωρες εικόνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την κακοκαιρία «Ελπίς» – Αστυνομικός κουβάλησε στην πλάτη ένα μικρό κορίτσι στη μέση της Αττικής Οδού!

Σημαντική ήταν η συνδρομή του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που έλαβαν χώρα στην Αττική Οδό το βράδυ της Δευτέρας.

Με συνεχείς προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα.

Οι μεγάλες προσπάθειες ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό πολιτών, τόσο στην Αττική Οδό όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που πληττονται από την κακοκαιρία Ελπίς συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, με οχήματα και στρατιώτες να πηγαίνουν στην Αττική Οδό, ώστε να μεταφέρουν εγκλωβισμένους οδηγούς σε ασφαλή σημεία και να συμβάλλουν στις προσπάθειες καθαρισμού των δρόμων, ώστε να αποδοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα και έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μία τόσο δυσχερή θέση, κυρίως σε ιατρική φροντίδα αλλά και φιλοξενία σε νοσοκομεία.

Από χθες το βράδυ και ιδιαίτερα από σήμερα το πρωί μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού με ειδικά μέσα όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα το οδόστρωμα και να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά.

Οι  εικόνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» που σάρωσε τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες είναι πρωτόγνωρες.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από την Περιφερειακή Υμηττού χθες βράδυ. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κουβαλούν παιδιά στις πλάτες τους προκειμένου να τα μεταφέρουν μαζί με τους γονείς τους σε ασφαλές σημείο, ενώ την ίδια ώρα, ελέγχουν ένα ένα τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουν καλυφθεί από το χιόνι προκειμένου να εντοπίσουν οδηγούς που χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα