Κακοκαιρία «Ελπίς»: Από το μεσημέρι η ύφεση της χιονόπτωσης στην Αττική

118

kairos_xionia_ifesi_art

Δείτε σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί και σήμερα η χιονόπτωση, με σταδιακή εξασθένηση το μεσημέρι – Έντονος παγετός στα ηπειρωτικά και βορειοανατολικά της χώρας – Την Τετάρτη η πιο χαμηλή θερμοκρασία του φετινού χειμώνα στην Αττική με -5 βαθμούς Κελσίου

Την υποχώρηση της σφοδρής χιονόπτωσης και την ύφεση της κακοκαιρίας «Ελπίς» από το μεσημέρι της Τρίτης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Καθώς το μέτωπο κινείται προς τα νότια της χώρας, από τις μεσημβρινές ώρες στο κέντρο και το νότιο τμήμα της Αττικής αναμένεται ότι θα τερματιστεί η χιονόπτωση.

Παρόλ’ αυτά, διευκρινίζεται ότι το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια, η χιονόπτωση θα εξακολουθήσει και πέρα από το μεσημέρι.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από το 1938 δεν είχαν υπάρξει τόσο έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική σε δύο διαδοχικές χρονιές, όπως έγινε πέρσι και φέτος. Και την Τετάρτη, με το θερμόμετρο στους -5 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να καταγραφεί η πιο χαμηλή θερμοκρασία του φετινού χειμώνα για την Αττική.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα