Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις από την Παρασκευή – Σε δύο φάσεις το κύμα χιονιά

154

xioni-main3

Απότομα, έως και 11 βαθμούς, θα πέσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο – Στα λευκά θα «ντυθούν» το Σάββατο και πολλές περιοχές της Αττικής – Το δεύτερο κύμα ψυχρής εισβολής θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ οι χιονοπτώσεις πιθανόν να φτάσουν μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου.

Η εισβολή του αεροχείμαρρου και το πολικό ψύχος χωρίζονται σε δύο κύματα. Η πρώτη ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ενώ θα ενταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με «τσουχτερό» κρύο και χιόνια.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Απότομα, έως και 11 βαθμούς, θα πέσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, ενώ στα λευκά θα «ντυθούν» το Σάββατο και πολλές περιοχές της Αττικής.

Ενα δεύτερο κύμα, με βορειοανατολικό ρεύμα θα φέρει αέριες μάζες από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα το απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με εντονότερο ψύχος και χιόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα