Καιρός: Βελτιώνεται από σήμερα- Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

267

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα Δευτέρα (24/2) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. λίγες γενικά τοπικές νεφώσεις και αισθητή άνοδο των μεγίστων θερμοκρασιών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 -15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 -18, στη Θεσσαλία από -2 -21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 -20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 -19, στα νησιά του Ιονίου από 5 -18 βαθμούς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 -17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα είναι αίθριος ο καιρός ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Ο άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 2- 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ ενώ στα στα ανοικτά του Θερμαϊκού  6 μποφόρ.