Καφές 24, 44 ή 64 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

της Μαριάννας Μανωλοπούλου

342

 

Με δικό σου ποτήρι στην καφετέρια αλλιώς... χαράτσι

Αρνητικό μοριακό ή rapid test θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν να απολαύσουν το καφες τους σε εσωτερικούς χώρους από τα μέσα Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, εχθές Τρίτη (29/6) μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass των 150 ευρώ στους νέους, η κυβέρνηση έκανε λόγο για μια σειρά προνομίων στους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης.

Όσον αφορά τους επιχειρηματίες καλούνται να βρουν λύση στο δίλημμα για επιλογή μίας Covid free επιχείρησης ή επιχείρησης με αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας, από τις 15 Ιουλίου.

Πόσο κοστίζει ένα rapid test ή PCR για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν;

Τα rapid test που διενεργούνται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κοστίζουν 20 ευρώ ενώ ένα PCR σε διαγνωστικά κέντρα περίπου από 40- 60 ευρώ. Αξιοσημείωτο παράδειγμα, αν ένας καφές κοστίζει περίπου 4 ευρώ, για τους μη εμβολιασμένους ουσιαστικά θα κοστίζει 24 ευρώ, διότι θα πρέπει να πληρώσουν και 20 ευρώ για ένα rapid test ενώ αντίστοιχα 44, 54 ή 64 για το PCR.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις η διενέργεια rapid test μπορεί να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στις 29 Ιουνίου κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συνεπώς, όλοι όσοι δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού θα πρέπει να κάνουν μόνο rapid η PCR τεστ αν θέλουν να εισέλθουν στους χώρους που μπορούν να παρευρίσκονται και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 στην τροπολογία του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της από 24.3.2021 τροποποίησης […] ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι μέχρι τις 31/12/21 στους φορείς διενέργειας rapid test κορονοϊού προστίθενται οι ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές, οι επισκέπτες υγείας, οι ΟΤΑ Α’ βαθμού δια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτουν ή δύνανται να προσλαμβάνουν, και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το ιατροτεχνολογικό προϊόν και ότι ενημερώνουν τα φυσικά πρόσωπα για το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται οι φορείς που πραγματοποιούν τα test για το κορωνοϊό θα πρέπει να δηλώνουν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης όλων όσων έχουν υποβληθεί σε τεστ καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των τεστ είτε ειναι αρνητικό είτε ειναι θετικό.

Πηγή Πληροφοριών: in.gr