«Ήταν θαύμα»: Διασώθηκε σκύλος μετά από 23 ημέρες κάτω από ερείπια σπιτιού στη Τουρκία – Δείτε βίντεο

190

Collage_Maker-02-Mar-2023-05_56-AM

Το πρώτο πράγμα που έκανε το κουτάβι όταν απεγκλωβίστηκε ήταν να γλέιψει το πρόσωπο του διασώστη του

Ένας σκύλος ράτσας χάσκι διασώθηκε μετά από 23 ημέρες παγιδευμένος κάτω από ένα διώροφο κτίριο που κατέρρευσε στις 6 Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Ο Άλεξ ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια της επαρχίας Χατάι από τα σωστικά συνεργεία αφού τον άκουσαν ενώ συνέχιζαν τις έρευνες στην περιοχή, μετά τους φονικούς σεισμούς που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Η Χατάι είναι μια από τις επαρχίες που έχει πληγεί περισσότερο.

Στο βίντεο της συγκλονιστικής διάσωσης η ομάδας προσπαθεί να απελευθερώσει τον Άλεξ, ο οποίος παρέμενε 23 ημέρες θαμμένος κάτω από τα ερείπια και το πρώτο πράγμα που έκανε το κουτάβι όταν απεγκλωβίστηκε ήταν να γλέιψει το πρόσωπο του διασώστη του.

 

Ο σκύλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «HAYTAP Field», όπου έλαβε θεραπεία. Ήταν εξαντλημένος και είχε χάσει βάρος – αλλά κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία του, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εθελοντής της «HAYTAP Osman Polat» είπε στο τουρκικό μέσο ενημέρωσης Oda TV : «Ήταν πράγματι ένα θαύμα».

«Είναι πραγματικά θαύμα που επέζησε σε αυτή την τρύπα για 22 ημέρες χωρίς να φάει ή να πιει τίποτα».

Πιστεύεται ότι ο Άλεξ κόλλησε όταν το διώροφο κτίριο στο οποίο βρισκόταν κατέρρευσε στις 6 Φεβρουαρίου. Θαμμένος κάτω από ερείπια και χωρίς ηλιακό φως, δεν είναι σαφές πώς επιβίωσε για τόσο καιρό χωρίς φαγητό ή νερό.