Ιταλία: Κατέβηκε ο στρατός για να θέσει σε καραντίνα μετανάστες

594

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Μοντραγκόνε, κοντά στη Νάπολη.

Τον στρατό κατέβασε η ιταλική κυβέρνηση στο Μοντραγκόνε κοντά στη Νάπολι, καθώς η κατάσταση στην παραλιακή πόλη είναι εκτός ελέγχου μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν έπειτα από την εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων κοροναϊού ανάμεσα σε εργάτες από τη Βουλγαρία.

Σήμερα ο περιφερειάρχης της Καμπανίας Βιντσέντσο Ντε Λούκα έκανε γνωστό ότι από σήμερα η περιοχή, που έχει τεθεί σε απομόνωση, θα ελέγχεται από την αστυνομία, τον στρατό και τους καραμπινιέρους.

Την Πέμπτη, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πάνω από 40 μετανάστες – στην συντριπτική τους πλειονότητα Βούλγαροι εποχικοί εργάτες στα χώραφια – βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί διέμεναν παράνομα σε συγκρότημα εγκαταλειμμένων εργατικών κατοικιών.

Οι ιταλικές αρχές προειδοποίησαν επίσης ότι ολόκληρη η πόλη μπορεί να τεθεί σε καραντίνα αν βρεθούν και άλλα κρούσματα.

Ο Guardian αναφέρει ότι αποκλείστηκε η πρόσβαση στις κατοικίες αυτές. Ωστόσο, παρά την απαγόρευση των αρχών, πάνω από 100 κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες, Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάτω από τις εργατικές κατοικίες. Μάλιστα, σημειώθηκαν επεισόδια με ρατσιστικά κίνητρα, καθώς μερίδα κατοίκων άρχισε να σπάει τα αυτοκίνητα των μεταναστών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας πυρπολήθηκε μικρό φορτηγό το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάτω από τις πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν οι ξένοι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν πάνω από επτακόσια νέα τεστ για την ανίχνευση του ιού, με στόχο να προληφθεί τυχόν εξάπλωση των μολύνσεων.

Πηγή: in.gr