Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι παρατείνει για ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών

166

italy_covid

Η Ιταλία παρατείνει μέχρι τις 27 Μαρτίου την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών – Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ομοιογενή μέτρα

Για άλλον ένα μήνα παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών η ιταλική κυβέρνηση. Το μέτρο θα διατηρηθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, έναντι τις 25ης Φεβρουαρίου που ίσχυε αρχικά.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών ( η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη) και την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι. Το μέτρο εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση της Ρώμης την λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Μέσα στην αυριανή ημέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.