«Ιρανοί χάκερ» χτύπησαν την ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης

578

Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης εξαπέλυσαν χθες βράδυ χάκερ που δηλώνουν πως είναι από το Ιράν, μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα στην πόλη Αβάζ παρουσία δεκάδων χιλιάδων κόσμου.

 

Στον ιστόστοπο εμφανίστηκαν πολλά ιρανικά μηνύματα, μεταξύ των οποίων ένα με τις εικόνες του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος φαίνεται να δέχεται μπουνιά στο πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα, η ομάδα έγραψε ότι έστειλε με αυτό τον τρόπο προειδοποιεί την Ουάσινγκτον για εκδίκηση αναφορικά τον φόνο του Σουλειμανί από «εγκληματίες που έχουν μολύνει τα βρώμικα χέρια τους με το αίμα μαρτύρων».

Επίσης, άλλαξε τον τίτλο της ιστοσελίδα σε «Ιρανοί χάκερ» ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από αυτά που είναι ικανή να κάνει στο διαδίκτυο.

Η Σέρα Σέντεκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι είναι Ιρανοί, θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι ήταν η δράση ιρανικών φορέων που χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος. Ο ιστότοπος αφαιρέθηκε και δεν είναι πλέον προσβάσιμος» πρόσθεσε η ίδια.