ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους

390

vaccinated12

Η πιο τολμηρή κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πείσει τους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid


Eκατομμύρια Αμερικανοί που εργάζονται σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους, θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορωνοϊού έως τις 4 Ιανουαρίου ή να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε τεστ Covid, σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πιο τολμηρή κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πείσει τους απρόθυμους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά της Covid -19, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν οικονομικές συνέπειες, όπως σχολιάζει το πρακτορείο Associated Press.

Oι Αμερικανοί αξιωματούχοι ποντάρουν στο ότι, εάν η κίνηση αυτή στεφθεί με επιτυχία, αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στον τερματισμό της πανδημίας που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 750.000 Αμερικανών.

Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 84 εκατομμύρια εργαζομένους σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αν και δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, οι αμερικανικές αρχές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε μικρότερες επιχειρήσεις (με λιγότερο από 100 υπάλληλους).

Τα μέτρα αυτά δεν θα ισχύουν για όσους κάνουν τηλεργασία ή εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Όσες εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο, ύψους 14 χιλιάδων δολαρίων (για κάθε παράβαση).

Πηγή: protothema.gr