ΗΠΑ: Με οπλικά συστήματα του Ιράν τύπωσε τράπουλες το Πεντάγωνο

Του Διονύση Δημητρόπουλου

Το πεντάγωνο είχε τυπώσει τράπουλες την εποχή της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, όπου στα φύλλα με τις φιγούρες τα γνωστά σχέδια είχαν αντικατασταθεί από φωτογραφίες του Σαντάμ Χουσέιν και των στενών συνεργατών του.


Ας έρθουμε στο σήμερα, όπου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει τυπώσει καινούργιες τράπουλες που στα φύλλα τους αναπαρίστανται τα όπλα που διαθέτουν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι πασνταράν, Φρουροί της Επανάστασης.

Τα φύλλα της τράπουλας παρουσιάστηκαν σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS)

Αυτό το σύστημα,  θεωρητικά, συμβάλλει στο να μπορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αναγνωρίζουν τα οπλικά συστήματα, που διαθέτει ο ιρανικός στρατός. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί μία τακτική ψυχολογικού πολέμου σε μία στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, μέσα από πολλαπλά επεισόδια το τελευταίο διάστημα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.