Ιούνιος 2019: Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί

του Νικηφόρου Παπαχριστόπουλου

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που αναδεικνύει τον περασμένο μήνα ως το θερμότερο Ιούνιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή «Copernicus» δημοσιοποίησε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η θερμοκρασία ήταν αυξημένη κατά 0,1 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016. Τα θερμά ρεύματα αέρα από την έρημο Σαχάρα έπληξαν πιο έντονα τις χώρες της δυτικής Ευρώπης με τον υδράργυρο να φτάνει τους 45,9 βαθμούς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεντρωτικά, η θερμοκρασία ήταν 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε αυτές τις χώρες ενώ η Ευρώπη ήταν κατά μέσο όρο 2 βαθμούς Κελσίου θερμότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της υπηρεσίας, το φαινόμενο αυτό δε συνδέεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να ξαναζήσουμε παρόμοια ,ίσως και εντονότερα, κύματα καύσωνα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.