Είναι όμηρος ο κ.Τσίπρας ή οι επιλογές του είναι συνειδητές;

14

TSIPRAS-SKEPTIKOS

Γράφει ο Σταμάτης Μαλέλης

Τις τελευταίες ώρες ζούμε ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ που αφορά στο μέλλον της χώρας.

Οι …Θεσμοί έριξαν, όπως αρέσκονται να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ την μπάλα όχι στην κερκίδα αλλά στην περιοχή μας. Και μεις δεν έχουμε άλλες επιλογές . Ή θα την διώξουμε ή θα κάνουμε πέναλτι.

Τι συμβαίνει λοιπόν τις τελευταίες ώρες. Ας δούμε τα περισσότερα ενδεχόμενα.

– Η κυβέρνηση υιοθέτησε τη γραμμή Λαπαβίτσα και πολλών άλλων κρυφών και φανερών υπερασπιστών του , ότι η Ελλάδα πρέπει να συγκρουστεί , να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και το ευρώ και να ακολουθήσει μια  άλλη πολιτική.

-Έχουν πεισθεί στην κυβέρνηση , ότι με την σκληρή γραμμή που τηρούν θα αναγκάσουν τους…εταίρους να κάνουν πίσω. Βέβαια εδώ ξεχνάνε οι λάτρεις των παιγνίων ότι στη Δύση ξέρουν πολύ καλά από αφορισμούς.

-Ότι έχουν πεισθεί ότι η Ευρώπη θέλει μια και καλή να μας ξεφορτωθεί.

Αν ισχύει το πρώτο και το τρίτο ενδεχόμενο τότε βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τουλάχιστον για τις νεώτερες γενιές.

Εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι την τελευταία στιγμή θα κάνουν πίσω οι δανειστές , τότε τουλάχιστον ελπίζουμε ότι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Όμως και τότε τα ερωτήματα μπαίνουν βασανιστικά.

Και αν συμβεί το οποιοδήποτε ατύχημα; Εάν το κόλπο, με λίγα λόγια δεν πιάσει και αν οι προτεστάντες της Ευρώπης που πιστεύουν στην τιμωρία μας αφήσουν να φύγουμε εκτός τροχιάς.

Και υπάρχει λαϊκή εντολή για αυτό; Ακούμε τον κ.Τσίπρα να λέει συνεχώς για νωπή λαϊκή εντολή. Ποια εντολή κ.Τσίπρα; Που το 36,6% έγινε εντολή χάρη σε έναν εκλογικό νόμο τέρας για τον οποίο εσείς έχετε περπατήσει χιλιόμετρα για να καταδικάσετε και ανεβήκατε σε κάγκελα αλλά κάνατε και καταλήψεις για να αποδείξετε και σωστά ότι νοθεύει τη λαϊκή βούληση; Αυτό το νόμο έκτρωμα χρησιμοποιείτε για να παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια. Χωρίς φυσικά να σκέφτεστε ότι αυτό τον νόμο θα χρησιμοποιήσουν και αργότερα συντηρητικές δυνάμεις , μειοψηφικές, για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Εύχομαι να ισχύει το τελευταίο σενάριο που σιγοψυθυρίζεται ότι έχει βρεθεί λύση και το θέμα είναι επικοινωνιακό. Οι μύθοι ας γκρεμιστούν . Η χώρα όχι.