Ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Σταμάτη Μαλέλη στην Κέρκυρα

280

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 έλαβε χώρα στον Κήπο του Λαού στην Κέρκυρα η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κυρίου Σταμάτη Μαλέλη, σε συνεργασία με το kontasou.com με τίτλο “Η κατάθλιψη στην σύγχρονη εποχή”.

Οι κάτοικοι του νησιού παρευρέθηκαν στον υπαίθριο κήπο προκειμένου να ακούσουν και να ενημερωθούν περί της κατάθλιψης. Οι Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κύριος Σταμάτης Μαλέλης, συγγραφέας και δημοσιογράφος , η Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, ο Κυριάκος Ντούμος, στιχουργός-ηθοποιός και η Μαρία Αγάθου, Ψυχολόγος Παιδιών και Εφήβων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την Κατάθλιψη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.