Αρχική Πολιτική Ηλεκτρικό ρεύμα – Πόσο θα «ξεφουσκώσουν» τους λογαριασμούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Ηλεκτρικό ρεύμα – Πόσο θα «ξεφουσκώσουν» τους λογαριασμούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

151
Ηλεκτρικό ρεύμα – Πόσο θα «ξεφουσκώσουν» τους λογαριασμούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, για όλους τους καταναλωτές, σε όλες τις εταιρείες ενέργειας, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ.

Ο κ.  Μητσοτάκης εξήγγειλε το Σάββατο τη δημιουργία του Ταμείου ενεργειακής μετάβασης για την κάλυψη του 80% των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στο λογαριασμό κάθε νοικοκυριού. 

Η εξειδίκευση των μέτρων αναμένεται από τον υπουργό ενέργειας, Κώστας Σκρέκα.

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα γίνουν δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Μητσοτάκης: Ταμείο ενεργειακής μετάβασης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα

Στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, μέσω της ίδρυσης ταμείου ενεργειακής μετάβασης, να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά πάνω από δύο (2) ευρώ στα τιμολόγια ρεύματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που συγκροτεί ένα ειδικό ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Αυτό θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων σε όλους τους καταναλωτές». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση αυτή δεν αφορά μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά στο σύνολο του πληθυσμού. «Εκεί θα διατεθούν σε πρώτη φάση 150 εκατ. ευρώ. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κρατική επιχορήγηση, σε συνδυασμό με την έκπτωση την οποία παραχωρεί η ίδια η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικού, θα απομειώσουν δραστικά ή και θα μηδενίσουν τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος».

Για παράδειγμα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το μηνιαίο κόστος για κατανάλωση από 300 – 600 κιλοβατώρες, όσα δηλαδή καταναλώνει ένα μέσο νοικοκυριό, δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο από δύο ευρώ το μήνα. Αν δεν συνέβαινε αυτή η παρέμβαση, οι καταναλωτές θα χρεώνονταν επιπλέον 20 έως 44 ευρώ».

«Η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε έκτακτη πρόκληση», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: in.gr