Ιανός: Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι – Θρίλερ με 30 εγκλωβισμένους στα Φάρσαλα

82

Τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει η επέλαση του Ιανού, ο οποίος τις τελευταίες ώρες «σαρώνει» τη χώρα.

Τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει η επέλαση του Ιανού, ο οποίος τις τελευταίες ώρες «σαρώνει» τη χώρα.

Δυστυχώς τα ξημερώματα του Σαββάτου η χώρα θρήνησε το πρώτο θύμα της φονικής -όπως αποδεικνύεται- κακοκαιρίας, το οποίο καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων. Πρόκειται για μια γυναίκα που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία της φύσης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Γιώργο Λαδόπουλο, περίπου 30 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στον Σταυρό Φαρσάλων.

Την ίδια στιγμή, δύο άνθρωποι αγνοούνται στην Καρδίτσα. Πρόκειται για μία γυναίκα που αγνόησε με το όχημα της τις συστάσεις των αρμοδίων και έναν κτηνοτρόφος.

Οι καταστροφές σε όλη την Ελλάδα είναι τεράστιες αφού χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν «βυθιστεί» στο νερό, ενώ πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν, αφού έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να κατακλύει πόλεις και χωριά και να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία εξετάζονται τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι τις 13:00 – 14:00 θα υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στην Αττική για πιθανές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο0 μεσογειακός κυκλώνας φαίνεται αυτή τη στιγμή να κινείται νότια προς την Κόρινθο και την ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Ακριβής εικόνα για την πορεία της κακοκαιρίας αναμένεται να έχουμε το βράδυ.

Μια νεκρή και 30 εγκλωβισμένοι στα Φάρσαλα
Στα Φάρσαλα η χώρα θρήνησε τον πρώτο νεκρό. Πρόκειται για μία γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Γιώργο Λαδόπουλο, η άτυχη γυναίκα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Την ίδια στιγμή περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων. Σύμφωνα με τον κ. Λαδόπουλο αυτή τη στιγμή επιχειρεί στην περιοχή η πυροσβεστική με τη συμβολή της ΕΜΑΚ με σκοπό τη μεταφορά των ανθρώπων σε ασφαλές σημείο.

Μιλώντας για το πέρασμα του Ιανού από τη Θεσσαλία ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα», ενώ τόνισε ότι έβρεχε για 15 ώρες.

Το ύψος του νερού έφθασε σε πρωτοφανή μεγέθη όπως θα διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο καθώς σχεδόν… κάλυψε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου!

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, αλλά και κατοικημένες περιοχές κυρίως στο τμήμα που γειτνιάζει με την Καρδίτσα, από το ύψος του χωριού Σταυρός μέχρι το Βασιλί, έχουν «πνιγεί» από τόνους νερού. Το ύψος φθάνει σε πολλές περιπτώσεις κοντά στα δύο μέτρα!

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
«Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα
Σε λίμνη μετέτρεψε την πόλη της Καρδίτσας η κακοκαιρία Ιανός, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας πίσω της εικόνα απόλυτης καταστροφής.

Μία γυναίκα που αγνόησε με το όχημα της τις συστάσεις των αρμοδίων και ένας κτηνοτρόφος αγνοούνται, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν «βυθιστεί» στο νερό, ενώ πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν και μέσα στην Καρδίτσα, καθώς έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να κατακλύει την πόλη και να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που προκλήθηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, είναι η εικόνα από το βίντεο που ακολουθεί, όπου τα σπίτια έχουν βυθιστεί στο νερό:

Από το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Πηγή: in.gr