Η στιγμή της δολοφονίας του Σουλεϊμανί με τα λόγια του Τραμπ

15

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την αναφορά που ελάμβανε την ώρα της δολοφονικής επιχείρησης που έστησαν για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, σε συγκέντρωση χορηγών του ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Φλόριντα.

 

Στην ομιλία του, μέρος της οποίας έφερε στο φως το CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός «έλεγε κακά πράγματα για τη χώρα μας», για να αιτιολογήσει την απόφασή του να δώσει εντολή να τον σκοτώσουν.

«Πόσο απ’ αυτά τα σκ@τ@ πρέπει να ακούσουμε;» διερωτήθηκε, χωρίς πάντως να περιγράψει μια «επικείμενη απειλή».

Ο Τραμπ περιέγραψε με λεπτομέρειες την ώρα που παρακολουθούσε τον Σουλεϊμανί να φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου συναντήθηκε με τον Αμπού Μαχντί αλ Μουχάντι, τον επικεφαλής της Κατέμπ Χεζμπολάχ.

Ο Τραμπ μάλιστα ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι ο Σουλεϊμανί συνάντησε «τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ» (ενώ η μαχητική ομάδα του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν είναι ξεχωριστή από την ομάδα που καθοδηγεί ο Αμπού Μαχντί αλ Μουχάντι).

Στη συνέχεια ακούγεται να περιγράφει την αναφορά που του έδιναν, καθώς παρακολουθούσαν «από κάμερες που βρίσκονται μίλια μακριά στον ουρανό».

«Είναι μαζί κύριε», θυμάται ο Τραμπ να του περιγράφουν. «Κύριε, έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Κανένα συναίσθημα. Δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν, κύριε. Είναι μέσα στο αυτοκίνητο, είναι μέσα σε τεθωρακισμένο όχημα. Κύριε, έχουν περίπου ένα λεπτό ζωής, κύριε 30 δευτερόλεπτα. 10, 9, 8..»

«Και ξαφνικά μια έκρηξη», συνέχισε ο Τραμπ. «Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση». Εγώ είπα, πού είναι αυτός ο τύπος», συνέχισε ενώ ακούγονται γέλια στο ακροατήριο. «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα απ’ αυτόν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.