Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι – Δείτε βίντεο

113

arthrou-drone

Η φρεγάτα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και κατέρριψε δύο drones των Χούτι, ενώ απέτρεψε την επίθεση άλλων δύο, κατά εμπορικού πλοίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την κατάρριψη drone των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, από την φρεγάτα ΨΑΡΑ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και κατέρριψε δύο drones των Χούτι, ενώ απέτρεψε την επίθεση άλλων δύο, κατά εμπορικού πλοίου. Το βίντεο από το χτύπημα της ελληνικής φρεγάτας κατά των drones έδωσε στη δημοσιότητα το Ολλανδικό Ναυτικό. Επισημαίνεται πως ο διοικητής της εν πλω επιχείρησης είναι Ολλανδός.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας, η φρεγάτα Karel Doorman εντόπισε την απειλή και προειδοποίησε το πλήρωμα του «ΨΑΡΑ».

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα ΨΑΡΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο και χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.