Η “Τατιάνα Δράκου” της “Λάμψης” μας επιβεβαιώνει πως η ζωή είναι πολύ ωραία και μετά την τηλεόραση!

Αποκλειστική συνέντευξη στο Lay-out.gr

Η Καλλίοπη Ευαγγελίδου, μας παραχώρησε μια συνέντευξη, αναφερόμενη σε όλους και για όλα. Έχει αποφασίσει να αποτραβηχτεί απο τα φώτα της δημοσιότητας, όμως έχει στραφεί στην μεγάλη της αγάπη στο θέατρο και την ήρεμη ζωή.

Της Μαρίας Μάκου

Η  ίδια  αν  και  είναι κόρη  γνωστών  ηθοποιών  της  Βίλμα  Τσακίρη  και   του  Γιάννη  Ευαγγελίδη  που  έπαιζε  στη  σειρά   ” Καλημέρα  Ζωή  ”  του  Νίκου  Φώσκολου  τον  αρχηγό  της  αστυνομίας , τη  γνωρίσαμε  και  εκείνη  επίσης  από  σειρά  του  Νίκου  Φώσκολου  τη  γνωστή ” Λάμψη  ”  όπου  και  υποδυόταν  από  το  1995-2003  την  Τατιάνα  Δράκου  την  κόρη  του  τηλεοπτικού  Γιάνγκου  Δράκου. Η  ίδια  μας  μίλησε  για  πολλά  πράγματα  όπως  για  την  απόφαση  της  να  αποχωρήσει  από  τη  σειρά, να  φύγει  από  την  Αθήνα , για  το  πόσο  δύσκολο  είναι  να  ζει  κανείς  εκτός  Αθήνας , μας  μίλησε  ακόμα  για  το  αν  επηρεάζει  να  είναι  κάποιος  παιδί  γνωστών  ηθοποιών , για  την  οικογένεια  της  , για  την  ενασχόληση της  με  το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών  αλλά  και  για  τα  σχέδια  της  για  το  μέλλον.

 

 Έχετε  πει  πως  από  το  2002  μετακομίσατε  στις  Σέρρες  ,ήταν  μια  δύσκολη  απόφαση  να  φύγετε  μακριά  από  την  Αθήνα ? Είναι  εύκολο  κατά  τη  γνώμη  σας  να  ζει  κανείς  εκτός  Αθήνας ? Θα  το  προτείνατε  σε  κάποιον? 

 Ειλικρινά έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι αν ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ζωή και εκτός Αθηνών γιατί ζω ακόμη. Δεν προτείνω σε κανέναν τον τρόπο να ζήσει. Προτείνω βιβλία, φαγητά, παπούτσια αν είναι άνετα αλλά ο καθένας καλό είναι να φτιάχνει την ζωή του όπως τη θέλει. Κι αν δεν μπορεί να την φτιάξει όπως τη θέλει τουλάχιστον ” μην την εξευτελίζει μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, μες τες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.”

 

Τι  σπουδές  έχετε  κάνει  πάνω  στο  θέατρο ?

Σπούδασα θέατρο στην δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τώρα σπουδάζω θέατρο στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Αυτή  τη  περίοδο  ασχολείστε  ενεργά  με  το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών . Θα  θέλατε  να  επιστρέψετε  ξανά  στη  τηλεόραση ? 

Ζω και εργάζομαι στις Σέρρες από το 2002, μέχρι το 2006 δούλευα στην τηλεόραση, έχω συνεργαστεί με το Κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος κι έχω κάνει σαν ηθοποιός και σαν σκηνοθέτης πολλές παραστάσεις στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια δεν μου επέτρεπαν μεγάλες μετακινήσεις. Είμαι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από τον Απρίλιο του 2018. Δουλεύω όπου κι όπως συμφέρει το πρόγραμμα μου και τις ανάγκες της οικογένειάς μου και δεν αποκλείω ποτέ τίποτα.

Είστε  ηθοποιός  πολλά  χρόνια  και  από  οικογένεια  με  δυο  γονείς  ηθοποιούς. Τι  γνώμη  έχετε  για  τους  νέους  που  παίζουν  σε  σειρές χωρίς  να  έχουν  κάποιες  απαραίτητες  γνώσεις  ή  χωρίς  να  έχουν  βγάλει  κάποια  δραματική  σχολή ? 

Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ελεύθερο. Δεν είναι πάντα καλό αυτό ούτε όμως και πάντα κακό. Πολύ περισσότερο στην τηλεόραση που προέχει η εικόνα και η συγκυρία. Οι νέοι μου είναι πάντοτε συμπαθείς. Η πρόταση μου τον δρόμο που τραβούν να τον τραβούν με γνώση και πάθος. Η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη. Σπουδαία διατυπωμένο από τον Κάλβο. Χωρίς την αρετή αλλά και χωρίς την τόλμη δεν υπάρχει ελευθερία.

 

Το  να  έχει  κάποιος  γονείς  ηθοποιούς  , θεωρείται  βοηθάει  ή  είναι  εμπόδιο  για  να  μπει  στο  χώρο ?

Κι αυτό κατά περίπτωση μόνο μπορεί να απαντηθεί. Συχνά τα παιδιά ακολουθούν το επάγγελμα των γονιών τους σε όλους τους χώρους. Όμως στο τέλος θεωρώ ότι μετράει η προσωπική αξία του καθενός.

Σας  γνωρίσαμε  ως  ” Τατιάνα  Δράκου ”  μέσα  από  τη  Λάμψη . Έχετε  πει  ότι  γυρίσατε  1000  επεισόδια , τα  γυρίσματα  ήταν  κουραστικά ? Πόσες  ώρες  ήταν ? 

Με τα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ καλή. Μάλλον μέχρι τα 1000 μέτραγα μετά σταμάτησα να μετράω. Δούλεψα στην Λάμψη 8 χρόνια από το 1995 ως το 2003. Τα γυρίσματα διαρκούσαν από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα αν θυμάμαι καλά. Φυσικά ήταν φορές που ήταν πολύ κουραστικά αλλά περνάγαμε όμορφα επί τω πλείστον.

Γιατί  αποχωρήσατε  από  τη  σειρά ? 

Νομίζω πως είχα ολοκληρώσει τον δημιουργικό μου κύκλο στην σειρά αρκετά χρόνια πριν τελικά φύγω. Ίσως εκεί που σταμάτησα να μετράω και τα επεισόδια που συμμετείχα.

 

Αυτή  τη  περίοδο  διατηρείτε  επαφές  με  κάποιον  από  τους  ηθοποιούς  από  τη  σειρά ? 

Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας απέκτησα φίλους ζωής, ανθρώπους που είναι πάντα στην καρδιά και την σκέψη μου ακόμη κι αν οι συγκυρίες το φέρνουν να μην βλεπόμαστε συχνά. Και ξέρω πως κι αυτοί νιώθουν για μένα το ίδιο.

Θεωρείται  ότι  είναι  κουραστικό  μια  σειρά  να  κρατάει  τόσα  πολλά  χρόνια ? 

Η Λάμψη ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση για τα Ελληνικά δεδομένα. Βασιζόταν όμως στην διάνοια και το ταλέντο του Νίκου Φώσκολου να ξέρει τι θέλει το Ελληνικό κοινό και να το βρίσκει. Ήταν ένας ιδιοφυής και ταλαντούχος άνθρωπος. Δεν πιστεύω πως το κοινό κουράζεται να βλέπει κάτι που αγαπάει ή να απολαμβάνει ένα προϊόν που εμπιστεύεται. Μάλλον το προϊόν κουράζεται να πωλείται πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Ποια  είναι  τα  σχέδια σας  για  το  μέλλον ?

Να είμαι γερή, δημιουργική και να βλέπω την οικογένειά μου να προοδεύει. Η ζωή είναι πολύ ωραία σας διαβεβαιώ.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.