Η “πλημμύρα του αιώνα” χτύπησε την Ισπανία

του Γιάννη Γατσούλη

Η ανατολική Ισπανία και συγκεκριμένα η περιοχή της Βαλένθια εκπέμπει SOS μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν την πόλη.

Πριν λίγες εβδομάδες η Ιβηρική χερσόνησος αντιμετώπιζε σκληρούς καύσωνες και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την βαναυσότητα των πλημμυρών που αφήνουν στο διάβα τους βιβλικές καταστροφές και νεκρούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της EL PAIS, οι δυνατές βροχές προκάλεσαν αύξηση της στάθμης του νερού των ποταμών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και δεκάδες αμάξια να παρασυρθούν μαζί με ανθρώπους και 300.000 εκτάρια γης να καταστραφούν ολοσχερώς.
Επιπλέον, όπως  δήλωσε ο δήμαρχος της Αλμερίας, οι νεκροί έως τώρα ανέρχονται σε έξι και η κυκλοφορία του οδικού δικτύου δυσχεραίνει το έργο των πολιτών, αφού οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί για δεύτερη μέρα. Κλειστά επίσης είναι τα αεροδρόμια και τα σχολεία στις περιοχές της Ανδαλουσίας που χτύπηθηκαν από τις πλημμύρες, αναγκάζοντας 500.000 μαθητές να παραμείνουν σπίτια τους.


Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.