Η παρουσίαση του Tesla Cybertruck

Η Tesla παρουσίασε στον κόσμο το άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό Cybertruck, και ο Elon Musk -χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του Twitter– έκανε γνωστά κάποια άκρως ενδιαφέροντα στατιστικά.

Μέσα σε δύο μέρες από την παρουσίασή του ξεπέρασε τις 146.000 παραγγελίες.
Η βασική έκδοση με τον ένα ηλεκτροκινητήρα έχει αυτονομία 400+ χλμ, κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και έχει αρχική τιμή 39.900 δολάρια. Η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες θα προσφέρει αυτονομία 480+ χλμ ανά φόρτιση, θα κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και κοστίζει 49.900 δολάρια. Τέλος, η έκδοση με τους τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το pickup από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 10,8 δευτερόλεπτα., η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα, με τη μπαταρία να προσφέρει αυτονομία 800+ χλμ ανά φόρτιση, και όλα αυτά σε τιμή που ξεκινά από τα 69.900 δολάρια.


Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2021, με την δυνατή έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες να μπαίνει στη παραγωγή από το 2022. Ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν μια κράτηση, δίνοντας στην Tesla μόλις 100 δολάρια, τα οποία θα επιστραφούν. Τα νούμερα των παραγγελιών γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς ο Musk ανέφερε ότι η Tesla δεν έχει δώσει ούτε ένα δολάριο για τη διαφήμιση του Cybertruck σε κανένα μέσο ή κοινωνικό δίκτυο.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.