Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Ζελένσκι

302

brink-zelensky

Αλλαγή εν μέσω  του πολέμου –  Οι ΗΠΑ συντονίζουν ενεργά τη διεθνή στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, τονίζει η  Μπρίτζιτ Μπρινκ

Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΟυκρανίαΜπρίτζιτ Μπρινκ, επέδωσε την Πέμπτη τα διαπιστευτήριά της στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετά την τελετή, όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, η Μπρινκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ θα διαμορφώνουν κάθε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

«Κάθε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, όπως το πακέτο των 700 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε χθες από το Κογκρέσο, από το σύνολο των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα επανεξετάζεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, και θα αλλάζει η βοήθεια», δήλωσε η Μπρινκ.

Η ίδια επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν ενεργά τη διεθνή στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και συνεργάζονται πολύ στενά με τους ουκρανούς εταίρους στο πλαίσιο αυτό.

«Αυτός ο συντονισμός είναι πολύ θετικός. Φυσικά, είναι προς το συμφέρον όλων να φτάσει η βοήθεια αυτή το συντομότερο δυνατό. Αν υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αρχή, τώρα η διαδικασία έχει βελτιωθεί και μερικές φορές χρειάζεται μια μέρα ή και λιγότερο από την απόφαση μέχρι την άφιξη των όπλων», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.

Την 1η Ιουνίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο θα παρέχει πρόσθετα σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πιο προηγμένων πυραυλικών συστημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα