Η Μόσχα δεν ανεφοδίασε γερμανικό σκάφος που ερχόταν από Κίνα

135

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε χθες (Σάββατο) το Βερολίνο προς τη Μόσχα. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας «Κουρτ Σουμάχερ», τύπου Airbus A310, που μετέφερε σχεδόν 130 ανθρώπους από την κινεζική πόλη Γουχάν, η οποία είναι το επίκεντρο εκδήλωσης του νέου κοροναϊού.

 

«Επρόκειτο για μια διόλου φιλική ενέργεια, η οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική Γιόχαν Βάντεπουλ, προσθέτοντας τα ακόλουθα:

«Τα πολιτισμένα κράτη πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστάσεων ανάγκης. Για τη Ρωσία ήταν προφανώς πιο σημαντικό να διώξει ένα γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος από το να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό λέει πολλά.».

Σημειώνεται πως μετά την αδυναμία που δήλωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες, η πτήση συνεχίστηκε μέσω Ελσίνκι. Την πτήση από την Κίνα ανέμενε δεύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε μεταφέρει νέο πλήρωμα για το υπόλοιπο της πτήσης μέχρι τη Φρανκφούρτη.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με τους επιβάτες (102 Γερμανοί και 26 ξένοι υπήκοοι) να εξετάζονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου του αεροδρομίου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό. Έντεκα από αυτούς, μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω για τον νέο κοροναϊό.