Η μόδα των Disney ονομάτων δεσπόζει στην Αγγλία.

της Τζίλα Ζυλυφτάρι

H έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρίας Florida4Less αποκάλυψε πως πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι στην Αγγλία επιλέγουν για τα παιδιά τους ονόματα εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες της Disney.

Τoy Story, H Παναγία των Παρισίων, αλλά και η Πεντάμορφη και το Τέρας αποτελούν τις  ταινίες κινουμένων σχεδίων με την περισσότερη ζήτηση ως προς τα ονόματα την τελευταία δεκαετία.

Εκείνο, όμως, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο δημοφιλές όνομα της Disney  είναι το Jasmin, ενώ ακολουθεί το Rex από το Τoy Story.

Το αξιοσημείωτο αυτής της ονομαστικής “μόδας” είναι ότι οι υποστηρικτές δεν αποτελούνται μόνο από γυναικείο πληθυσμό. Αντιθέτως το 12% των ανδρών απάντησαν πως θα επέλεγαν όνομα της Disney για το μωρό τους σε αντίθεση με το 8% των γυναικών.

Οι συνήθειες στην “μεγάλη απόφαση” του ονόματος που οι γονείς καλούνται να πάρουν διαφοροποιούνται και επηρεάζονται αισθητά από πολλούς παράγοντες. Από τα άγραφα έθιμα, στην προσωπική προτίμηση και τελικά στην μόδα των κινούμενων σχεδίων. Πρόκειται για συνήθειες που θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.