Η Λευκάδα συνδέεται με την Αμβρακία Οδό

του Γιάννη Λιόντου

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στις 15 Ιουλίου θα αποσφραγιστούν ηλεκτρονικά οι προσφορές για το έργο της οδικής σύνδεσης της πόλης της Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα “Άκτιο – Δυτικός Άξονας”».

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται στα 48.100.000€, ενώ η οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων:

(α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, και

(β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Να σημειωθεί πως στην παρούσα εργολαβία συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή κάθε είδους έργων, που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km και συγκεκριμένα στο:

τμήμα Άκτιο – Αγ. Νικόλαος περίπου 2,6 km και στο
τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα περίπου 5,1 km.

Το έργο υπολογίζεται πως θα υλοποιηθεί μέσα σε 34 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λευκάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν επιτυγχάνεται μόνο η κατασκευή ενός «ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου», αλλά και η «αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στα συγκεκριμένα τμήματα που υδροδοτούν τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.