«Η Κιμ Καρντάσιαν κατέστρεψε τη ζωή μου»: Η ιστορία του άστεγου που έχει γίνει viral στο TikTok

169

kim-ruined-my-life

Ο Ντέιβιντ Λίμπενσον προχώρησε σε συμφωνία με την τηλεπερσόνα, αλλά στο τέλος έχασε και το σπίτι του

Μια χειρόγραφη πινακίδα που γράφει «Η Κιμ Καρντάσιαν κατέστρεψε τη ζωή μου» έχει γίνει viral στο TikTok, προκαλώντας περιέργεια και ενδιαφέρον για την ιστορία πίσω από αυτήν.

Ο άνθρωπος που έγραψε την πινακίδα είναι ο Nτέιβιντ Λίμπενσον, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο αρχικός δημιουργός του Kimoji, δηλαδή της εφαρμογής της Kιμ Καρντάσιαν, με emojis και gifs με το πρόσωπό της.

Σύμφωνα με τον υποτιθέμενο απολογισμό του Λίμπενσον, η Κιμ Καρντάσιαν και η μητέρα της, Κρις Τζένερ, επικοινώνησαν με την εταιρεία του το 2013 για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για το εμπορικό σήμα. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Καλαμπάσας, ο Λίμπενσον έδειξε στην οικογένεια την ιδέα του για το Kimoji και φέρεται να κατέληξαν σε προφορική συμφωνία για την οριστικοποίηση της παραγωγής της εφαρμογής.

 

Ο Nτέιβιντ Λίμπενσον άρχισε να εργάζεται πάνω στο έργο και, αφού τους παρουσίασε τις πρώτες ιδέες για την ιδέα, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη νομική ομάδα της Καρντάσιαν. Τον ρώτησαν αν είχε κατοχυρώσει το Kimoji και προσφέρθηκαν να το κάνουν γι’ αυτόν για να επιταχύνουν τη διαδικασία. Ωστόσο, το εμπορικό σήμα είχε ήδη καταχωρηθεί χωρίς να εμφανίζεται το όνομά του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νομικές διαμάχες.

shutterstock_752627161

 

Ο Λίμπενσον μήνυσε την Καρντάσιαν το 2019 για 100 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενος ότι τα Kimoji είχαν δημιουργηθεί από ιδέες που είχαν κλαπεί από τον ίδιο. Η διάσημη τηλεπερσόνα και οι δικηγόροι της αντέτειναν τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς και παράλογους» και ανταπέδωσαν αγωγή για 300 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα ο άντρας να αποσυρθεί από την αγωγή.

Ωστόσο, η Καρντάσιαν και η μητέρα της απαίτησαν 400.000 δολάρια για νομικά έξοδα και οικονομική αποζημίωση, γεγονός που οδήγησε τον Λίμπενσον στη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να χάσει την οικογένειά του και να ζει στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος φέρεται να δημιούργησε την ιστοσελίδα kimkardashianruinedmylife.com από το αυτοκίνητό του, μοιραζόμενος την ιστορία του και ζητώντας δωρεές για να εξοφλήσει το νομικό του χρέος.

Η ιστορία έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του TikTok να μοιράζονται τις απόψεις και τις αντιδράσεις τους. Αν και οι λεπτομέρειες της ιστορίας του Λίμπενσον δεν μπορούν να επαληθευτούν, πολλοί είναι εκείνοι που τον υποστηρίζουν και τονίζουν τη σημασία των επιχειρηματικών συμφωνιών και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.