Η KIA ετοιμάζεται να ταρακουνήσει την αγορά των ηλεκτροκίνητων φέρνοντας 16 νέα μοντέλα!

του Γιάννη Γατσούλη

Η εταιρία μένει πιστή στην απόφασή της να διευρύνει την ηλεκτροκίνηση στην γκάμα της.

Τα σχέδια της Kia περιλαμβάνουν την κυκλοφορία πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πέντε υβριδικών, πέντε υβριδικών plug-in και ένα μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου για να φτάσει τον στόχο της. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν είναι και τα 16 μοντέλα εντελώς καινούργια, καθώς μερικά απλά θα είναι αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες εκδόσεις.


Ο επικεφαλής της Kia Europe, Emilio Herrera, αποκάλυψε σε συνέντευξη στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η παραγωγή δύο νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας (τα υβριδικά plug-in XCeed και Ceed) θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο της στη Σλοβακία. Για τον κόσμο των SUV, η Kia ετοιμάζει την plug-in υβριδική έκδοση του νέου Sorrento από το 2020, πριν αποκαλύψει το (έτοιμο για παραγωγή) μοντέλο του concept Imagine by Kia που είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Αυτή την στιγμή το νεότερο ηλεκτρικό της Κορεάτικης εταιρίας είναι το e-Soul, που είναι και η «σημαία» της για τα ηλεκτροκίνητα. Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 201 ίππων και μπαταρία 64 kWh που προσφέρει μία εντυπωσιακή αυτονομία 452 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί καλές κριτικές και είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή για την εταιρεία σε αυτή τη νέα εποχή ηλεκτροδότησης.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.