Η Ιταλία ετοιμάζεται για μια δύσκολη τουριστική περίοδο

416

Για ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας, που τόσο έντονα έχει πλήξει την Ιταλία, ετοιμάζεται η ιταλική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου. Αύριο αναμένονται τα μέτρα για τις πλαζ.

Η Ιταλία ξέρει καλά ότι φέτος πρόκειται να έχει  μια δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Λιγουρία, με  κύρια πόλη την Γένοβα αλλά και η Εμίλια Ρομάνια στην Αδριατική, προσπαθούν να ανοίξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις παραλίες τους. Έστω και με μεγάλες δυσκολίες ελπίζουν να μπορέσουν να προσελκύσουν μέρος των τουριστών που κάθε χρόνο επέλεγαν τις περιοχές αυτές.

Aν στην Λιγουρία το πρόβλημα είναι κάπως αντιμετωπίσιμο (πρόκειται για το αγαπημένο θέρετρο των κατοίκων του Μιλάνου), στην Αδριατική τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: πρόκειται για τις παραλίες, στις οποίες εδώ και χρόνια παραθέριζαν πολλοί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες.

Μέχρι αύριο τα μέτρα για τις οργανωμένες πλαζ

Μέχρι αύριο η κυβέρνηση Κόντε θα πρέπει κανονικά να ανακοινώσει τα μέτρα ασφαλείας με τα οποία θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι οργανωμένες πλαζ. Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων εισηγήθηκε κάθε ομπρέλα θαλάσσης να έχει γύρω της μια ακτίνα κενής παραλίας 20 τμ. «Αν είναι έτσι, καλύτερα να κλείσουμε. Διότι πάνω από οκτώ μέτρα είναι αδύνατον να τα εξασφαλίσουμε», λένε οι  διαχειριστές των θαλάσσιων υποδομών.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί μπόνους μέχρι και 500 ευρώ στις λιγότερο εύπορες οικογένειες για να πάνε διακοπές στην Ιταλία. Και επέμεινε ότι η Ρώμη είναι κάθετα αντίθεση στις διμερείς συμφωνίες χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τομέα του τουρισμού. «Το είπαμε ξεκάθαρα στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν, με αυτό τον τρόπο χάνεται το ευρωπαϊκό πνεύμα», τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, πάντως, ο υπουργός Τουρισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι άρχισε να επεξεργάζεται ένα πακέτο συμφωνιών με την Γερμανία, τη Ρωσία και την Κίνα, το οποίο μπορεί να ισχύσει από τον επόμενο μήνα. Αν δεν είναι, πλέον, πολύ αργά. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όμως, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία, πολλοί άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι λόγω της μεγάλης δοκιμασίας που πέρασαν οι δυο χώρες ο τουρισμός φέτος θα είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία μόνον εγχώριος.

Πηγή: Το Βήμα