Η εσωστρέφεια στην Κεντροαριστερά μεγαλώνει

263


Λίγες εβδομάδες μείνανε για να ακούσουμε την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Κίνημα Αλλαγής ψάχνουν ποιον να προτείνουν.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες όπου βρεθούν και όπου σταθούν διατυμπανίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πετυχημένος σαν ΠτΔ και πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και είχε ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία εκτός του σημερινού Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον είχε καταψηφίσει.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την επιμονή στον Προκόπη Παυλόπουλο, κυρίως από τους ΠΑΣΟΚογενείς, καθώς όπως λένε δε γίνεται να μιλάει το κόμμα για προοδευτική συμμαχία και άνοιγμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά και εμείς να προτείνουμε έναν άνθρωπο του Κώστα Καραμανλή.

Από τι φαίνεται μετά την εκλογή του ΠτΔ θα έχουμε εσωτερικές ανακατατάξεις στο Κόμμα της Κουμουνδούρου.

Στην απέναντη πλευρά στο Κίνημα Αλλαγής, η Φ’ωφη Γεννηματά, επιμένει πως ο ΠτΔ πρέπει να είναι από την Προοδευτική παράταξη και με αγώνες εναντίον του λαϊκισμού που άνθισε στην εποχή της κρίσης

Μια τέτοια επιλογή τονίζουν πως θα είναι η απάντηση για την εμπέδωση της συναίνεσης, της πολιτικής ισορρόπίας και της επούλωσης των πληρών που άφησαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, η Φώφη Γεννηματά φωτογραφίζει τους πρώην προέδρους Σημίτη, Βενιζέλο, Παπανδρέου. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει έναν κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καθώς οι μισοί κατηγορούν τον Βενιζέλο και τα όσα είπε το 2019 πριν τι εκλογές κατά του κόμματος και οι άλλοι μισοί κατηγορούν ότι η Γεννηματά προτείνει έμμεσα τον άνθρωπο που διέσπασε το κόμμα το 2015.