Η Ελλάδα «άνοιξε» τις πύλες της: Θερμή υποδοχή τουριστών

83

Το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, έκανε σήμερα η Ελλάδα, καθώς «άνοιξαν» τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα χερσαία σύνορα της χώρας για αφίξεις από διεθνείς προορισμούς.

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν και έγιναν αποδέκτες ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, με τραγούδια, προσφορά παραδοσιακών γλυκών και άλλων αναμνηστικών και το μεγάλο στοίχημα τώρα, που «διανύουμε» την φετινή, διαφορετική,  θερινή σεζόν, είναι να μη χαθεί ότι έχει κερδηθεί και να μη χαλάσει η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα έχει μελετηθεί πάρα πολύ καλά εκτιμούν οι ειδικοί: στοχευμένα τεστ, πρωτόκολλα εισόδου και μεταφοράς σε νοσοκομεία και πολλά άλλα καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, στόχος είναι να «πρωτοστατήσουμε στο άνοιγμα του τουρισμού, όπως πρωτοστατήσαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού».

«Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού.

Κύριο μέλημα των Αρχών εξακολουθεί να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας για αυτό και βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση καθώς οι ειδικοί θεωρούν σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν και το σχέδιο για τους ελέγχους στις πύλες της χώρας και την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών είναι προσεκτικά μελετημένο, εντούτοις δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% ότι δεν θα περάσει κάποιο κρούσμα.

Γι αυτό και ζητείται από όλους η σχολαστική τήρηση των οδηγιών και των κανόνων.

Με λύρες υποδέχτηκαν τους τουρίστες στην Κρήτη
Με τραγούδια και «αψίδα» νερού έφτασε στην Κρήτη η πρώτη διεθνής πτήση.

Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου  Ηρακλείου, «Ν.Καζαντζάκης».  Στις 7.30 π.μ. έφτασε μια μη προγραμματισμένη πτήση από Τσεχία, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 8 π.μ. έφτασε η πρώτη προγραμματισμένη πτήση από το Αμβούργο με 172 επιβάτες.

Η υποδοχή τους ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς είχαν επιστρατευθεί λυράρηδες που έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν, ενώ τα συνεργεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου δημιούργησαν αψίδες νερού για να περάσει το αεροσκάφος, μόλις προσγειώθηκε.

Οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη. Δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κοροναϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Για την πρώτη ημέρα που επιτρέπονται οι πτήσεις από το εξωτερικό, έχουν προγραμματιστεί 40 δρομολόγια από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Παράλληλα, στα Χανιά αναμένεται να προσγειωθούν σήμερα δέκα πτήσεις, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τη Γερμανία.