Η αθλήτρια – φοιτήτρια της Ιατρικής που προσφέρθηκε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού!

του Γιάννη Γατσούλη

295

Η Σίλβια Μέσεγκερ, δεύτερη αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Ατλέτικο Μαδρίτης προσφέρθηκε να βοηθήσει στο νεοσύστατο νοσοκομείο που δημιουργήθηκε σε εκθεσιακό χώρο της Μαδρίτης, με σκοπό να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός.

Η 31χρονη Ισπανίδα, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο έτος φοίτησης της Ιατρικής ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει την πτυχιακή της εργασία και αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2013, έθεσε τον εαυτό της στην διάθεση της πολιτείας της Μαδρίτης, ούτως ώστε να βοηθήσει και εκείνη με όπλο τις γνώσεις της στο αντικείμενο, εναντίον του κορωνοϊού που έχει πλήξει την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.


“Οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο καθένας είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή” λέει η μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης. “Βλέποντας την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, ο οποιοσδήποτε που μπορεί να βοηθήσει είναι σημαντικός και χρήσιμος. Δεν έχω ακόμη τελειώσει την σχολή, επειδή μου μένει η πτυχιακή μου, ωστόσο εάν χρειάζονται βοήθεια από φοιτητές σαν και εμένα βεβαίως και να το κάνω” είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βοηθήσει ο λαός της Ισπανίας τις δυνάμεις υγείας της χώρας και το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Επιπροσθέτως, η Μέσεγκερ θέλησε να επισημάνει την σπουδαιότητα της δουλειάς που καταβάλουν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσοκόμοι ενάντια στον Covid-19: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εκθέτουν καθημερινά τον εαυτό τους μπρος στον κίνδυνο του κορωνοϊού, καθώς και να θυμίσω σε όλους, το πόσο πολύ επωφελούμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι από αυτό”, ενώ κατέληξε λέγοντας “αυτοί δίνουν το μέγιστο των προσπαθειών, ενώ εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε σπίτι και να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας”.