Η ανάρτηση του Γιώργου Χρανιώτη για το θάνατο της μικρής Όλγας

101

giorgosxraniotis

«Αν πέρνατε στην αγκαλιά σας το μικρό κοριτσάκι και του προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες, θα μπορούσε να αναπνέει ακόμα» τονίζει ο ηθοποιός

Έξαλλος ο Γιώγρος Χρανιώτης με τα ρατσιστικά σχόλια κάποιων για την 8χρονη Όλγα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν βαριά μετάλλικη πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι έκλεισε πάνω της.

Ο θάνατος του μικρού κοριτσιού σόκαρε όλη την Ελλάδα, αλλά το πιο φριχτό είναι ότι άνθρωποι περνούσαν δίπλα του την ώρα που ψυχορραγούσε χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια να το σώσουν.

Η μικρή Όλγα ήταν Ρομά. Ορισμένοι αντί να σταθούν στον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποίο μία αθώα ψυχή χάθηκε για πάντα, στέκονται στην καταγωγή της.

Ο ηθοποιός, ακούγοντας και διαβάζοντας τα χυδαία σχόλια για το κοριτσάκι, έκανε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ένα insta story, βάζοντας τους ρατσιστές στη θέση τους.

giorgos

«Το “γυφτάκι” για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, δεν είναι σακί με πατάτες, δεν είναι άψυχη κούκλα, δεν είναι ένα τσουβάλι με κοπριά. Το “γυφτάκι” είναι ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος 8χρονος άνθρωπος που ζει και αναπνέει.

Και δυστυχώς για αυτόν -αλλά κυρίως για εσάς που προσπερνούσατε και κλωτσούσατε- ένας άνθρωπος, ένα μικρό κοριτσάκι, που αν το πέρνατε στην αγκαλιά σας και του προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες, θα μπορούσε να αναπνέει ακόμα.

Ντροπή σας και ντροπή μας για αυτόν τον κόσμο που συνεχίζουμε να ζούμε. Αν και δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα λέγεται ζωή» σημειώνει ο Γιώργος Χρανιώτης δίχως να μασά τα λόγια του.

Δεκάδες χρήστες του Instagram, μεταξύ των οποίων η Ζέτα Δούκα,  η Σοφία Παυλίδου,  η Χρύσα Παππά, συμφωνώντας με τα λόγια του ηθοποιού, έκαναν repost το κείμενό του στο δικό τους λογαριασμό.