Η Air Malta βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

του Γιώργου Τσιάκα

351

AIRMALTA-2 - TVM News

Η Air Malta, η εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα την ακύρωση ή τη μείωση 15 δρομολογίων για τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο, λόγω της δραματικής μείωσης στις κρατήσεις και της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Μόνο τον μήνα Δεκέμβριο ακυρώθηκαν 480 πτήσεις από και προς τη Μάλτα, κάτι που σημαίνει 4.000 λιγότερες θέσεις στα συστήματα κρατήσεων της εταιρείας, καθώς οι πελάτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα διεθνή ταξίδια, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι ταξιδιώτες λόγω των αλλαγών αυτών, θα μπορούν να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία για να αναβάλλουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους ή να πάρουν επιστροφή χρημάτων.

«Αυτό δείχνει τον υψηλό βαθμό νευρικότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης των ανθρώπων που ήθελαν να ταξιδέψουν, καθώς η κατάσταση γύρω από τον ιό επιδεινώθηκε τον περασμένο μήνα. Η Air Malta θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την υπομονή, την κατανόηση και την συνεχή υποστήριξή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η εταιρεία δεσμεύεται να παραμείνει ένας ζωτικής σημασίας σύνδεσμος για όλες τις ευρωπαικές πόλεις, όσο αφορά τα ταξίδια, τον τουρισμό, τη μεταφορά ιατρικού φορτίου, ταχυδρομείου, εισαγωγικών και εξαγωγικών φορτίων», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου της Μάλτας, Άλαν Μποργκ, δήλωσε στις αρχές του έτους σε τοπική εφημερίδα, ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2022 δεν φαίνεται καλό για αεροπορικά ταξίδια. Οι ασυντόνιστοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη, προκαλούν σύγχυση στους επιβάτες και καταστρέφουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για αεροπορικά ταξίδια, αφήνοντας τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες να φέρουν το βάρος των βιαστικών, τυχαίων αποφάσεων».