Γλυκά Νερά: Γιατί η αδερφή της Καρολάιν Κράουτς θέλει να υιοθετήσει το παιδί της

185

Γλυκά Νερά: Γιατί η αδερφή της Καρολάιν Κράουτς θέλει να υιοθετήσει το παιδί της

Η μικρή Λυδία τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στις Φιλιππίνες μαζί με τη θεία, τον θείο και τη γιαγιά της.

Η μικρή Λυδία, κόρη της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ζει τις τελευταίες ημέρες μαζί με την οικογένεια της μητέρας της στις Φιλιππίνες. Συγκεκριμένα, στο σπίτι της θείας της –  αδερφής της Καρολάιν και του συζύγου της.

Η οικογένεια έχει πλέον λάβει την οριστική απόφαση να αλλάξει το επίθετο του 2.5 ετών παιδιού προκειμένου τίποτα να μην την συνδέει με τον πατέρα της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που ομολόγησε ότι σκότωσε την Καρολάιν. Παράλληλα ο πατέρας της Καρολάιν μιλώντας στον Ant1 έκανε μία νέα αποκάλυψη σχετικά με το μέλλον το παιδιού.

Ειδικότερα ο Ντέιβιντ Κράουτς δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις το κορίτσι να υιοθετηθεί από τη θείας της και να λάβει είτε το επώνυμο Κράουτς ή το επώνυμο του θείου της, τον οποίο –πληροφορίες αναφέρουν– ότι αποκαλεί «μπαμπά».

«Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο τού δολοφόνου της μητέρας της» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κράουτς.

Σε δηλώσεις του στον Ant1 o Ντέιβιντ Κράουτς υπογράμμισε: «Η Λυδία σίγουρα θα αλλάξει το επίθετο της. Πρόθεση μου ήταν να αλλάξει το επίθετο του πατέρας της από την ημέρα της σύλληψης του, στο μνημόσυνο της κόρης μου για όσα είχε κάνει. Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο του άνδρα που δολοφόνησε τη μητέρα της. Ο νόμος δίνει μια σειρά από λόγους για τους οποίους μπορεί να αλλάξει το επίθετο ενός παιδιού».

Την ίδια ώρα σημείωσε πως όπως και η μητέρα της που είχε βρετανική και φιλιππινέζικη υπηκοότητα, έτσι και η μικρή Λυδία θα κάνει αίτημα για να λάβει διπλή υπηκοότητα, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ευκολότερα από και προς την Ελλάδα.

Στην Αλόννησο η μητέρα της Καρολάιν χωρίς το παιδί

Με αφορμή την επιμέλεια του παιδιού οι σχέσεις μεταξύ των οικογενειών της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι τεταμένες. Μάλιστα, χθες οι γονείς του τελευταίου κάλεσαν την αστυνομία, όταν η μητέρα της Καρολάιν έφτασε στην Αλόννησο χωρίς τη μικρή Λυδία, κατηγορώντας την για παράβαση του όρου επικοινωνίας με το παιδί.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, η μητέρα της Καρολάιν επέστρεψε στην Αλόννησο για λίγες ημέρες, ενώ η Λυδία έμεινε στις Φιλιππίνες, στην αδερφή της Καρολάιν.

Φίλος της οικογένειας επιβεβαίωσε την άφιξη της Σουζάνας Κράουτς στο νησί, λέγοντας ότι «το μόνο που την πικραίνει είναι που οι γονείς του Μπάμπη την τρέχουν στα δικαστήρια για να πάρουν το παιδί πίσω».

Ο φίλος της οικογένειας έκανε λόγο για ένθερμη υποδοχή της Σουζάνας, καθώς και ότι πολλοί συμφωνούν με την απομάκρυνση της μικρής από την οικογένεια του συζυγοκτόνου.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, ανέφερε ότι «η Σουζάνα επέστρεψε στην Αλόννησο για μια σύντομη διαμονή, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες διοικητικές λεπτομέρειες και θα επιστρέψει σύντομα στις Φιλιππίνες».