Γκισλέιν Μάξγουελ: Η μαστροπός του Επστάιν αρνείται την ενοχή της – Κατηγοείται για trafficking ανηλίκων

360

ghislaine-epstein-0

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο η συνεργάτιδα του παιδεραστή – Από την περασμένη χρονιά βρίσκεται στη φυλακή – Έχει απορριφθεί τρεις φορές η εγγύησή της

Αρνήθηκε την ενοχή της η αποκαλούμενη μαστροπός του παιδεραστή Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε στο κελί του στη φυλακή, Γκισλέιν Μάξγουελ. Για πρώτη φορά ύστερα από τη σύλληψή  της τον Ιούλιο, εμφανίστηκε η ίδια η 59χρονη στο δικαστήριο.

Η Βρετανίδα επιβαρύνθηκε με ακόμη δύο κατηγορίες, καθώς κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και για συνωμοσία για σωματεμπορία.

Συγκεκριμένα, οι νέες αποκαλύψεις από τη δράση της προήλθαν από ένα από τα θύματα του Έπσταιν που υποστήριξε ότι στην ηλικία των 14 ετών προωθήθηκε από τον Μάξγουελ στον παιδόφιλο συνεργάτη της.

Οι δύο νέες κατηγορίες προστίθενται στις έξι, συνολικά, που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της 59χρονης.

Η πλούσια κληρονόμος και κόρη του γνωστού μιντιάρχη, Ρόμπερτ Μάξγουελ, κρατείται, χωρίς εγγύηση, από τον περασμένο χρόνο στο ιδιαίτερο αυστηρό κέντρο κράτησης Metropolitan Detention Center στο Μπρούκλιν, εκεί όπου αυτοκτόνησε και ο Έπσταϊν.

Οι συνθήκες στις συγκεκριμένες φυλακές είναι τόσο σκληρές που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης.

Τον Δεκέμβριο, μάλιστα, ο δικηγόρος της Μάξγουελ, Μπόμπι Στερνχέιμ, διατύπωσε τα παράπονα της πελάτισσάς του για τον ξυλοδαρμό που δέχεται και την απουσία φαγητού την οποία υφίσταται.

Όπως αναφέρει, δε, ο συνήγορος υπεράσπισης της, έχει χάσει πάνω από 15 κιλά και σημαντική ποσότητα μαλλιών.

Η Μάξγουελ έχει προσπαθήσει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο απορρίφθηκε τρεις φορές από το δικαστήριο.