Η Γιώτα Νέγκα στην Τεχνόπολις με Κραουνάκη – Λειβαδά

60

nega8-720x340

Η Γιώτα Νέγκα είναι μια σπουδαία καλλιτέχνης με μαγευτική φωνή

 

Με τις ερμηνείες της που έχουν ρίζες από τους μεγαλύτερους λαΪκους καλλιτέχνες και την καθιέρωσαν σε μία απο τις κορυφαίες τραγουδίστριες στο χώρο του λαΪκου και έντεχνου τραγουδιού, η Γιώτα Νέγκα συνεχίζει την παράδοση του μέσα από κομμάτια “σταθμούς” για την ελληνική μουσική, με μοναδικό τρόπο.

 

Μέσα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με ποιοτικές επιλογές και με πολύ σεβασμό στην μουσική που εκπροσωπεί, η Γιώτα καθιερώθηκε δικαίως σαν μία από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες φωνές στην ιστορία του ελληνικού στίχου και την μουσικής, συνεχίζοντας να συγκινεί και να αγγίζει το κοινό της με τα τραγούδια της και τις συγκλονιστικές ερμηνείες της.

 

Από την πρώτη της εμφάνιση με το τραγούδι “Με τα μάτια κλειστά” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου , μέχρι το “Δίκιο μου” και τους δυο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα χαράζει μια επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή, έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Κώστα Λειβαδά, τον Χρήστο Νικολόπουλο , τον Βασίλη Δημητρίου , τον Μίκη Θεοδωράκη.
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων,σε μία μεγάλη συναυλία που θα παρακολουθήσει βήμα-βήμα την πορεία της από το ξεκίνημά της έως σήμερα, η Γιώτα Νέγκα θα έχει στο πλευρό της μερικούς από τους κορυφαίους συνθέτες των τελευταίων ετών που αποτελούν και πρόσωπα-κλειδιά στην δημιουργία του προσωπικού της ρεπερτορίου. Εκεί θα είναι
ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Βαγγελης Κορακάκης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Θέμης Καραμουρατίδης, για να παρουσιάσουν όλα αυτά τα τραγούδια που έγραψαν και αγαπήσαμε από τη φωνή της αλλά και να συμπράξουν με την ερμηνεύτρια σε διασκευές μερικών από τα πιο όμορφα τραγούδια τους.

 

Από μια βραδιά φόρο τιμής στο καλό ελληνικό τραγούδι και τους συνθέτες του δεν θα μπορούσε να λείπει και μια επιλογή από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το ‘60 μέχρι σήμερα,που κατέχουν οργανική θέση στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής πορείας της Γιώτας Νέγκα. Και μαζί με το προσωπικό της ρεπερτόριο συμπληρώνουν άψογα το ερμηνευτικό πορτρέτο της

.
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Δημητριάδου