Γιώτα Νέγκα: Αποφάσισα να κάνω ψυχοθεραπεία γιατί ήταν πολύ βαριά η καθημερινότητά μου

90

negka

Οτιδήποτε έκανα ήταν σαν να ξεχείλιζε ένα ποτήρι, της αντοχής μου, της κούρασής μου, συμπλήρωσε

Η Γιώτα Νέγκα μίλησε για τη σχέση της με τον εαυτό της, τον λόγο που αποφάσισε να κάνει ψυχοθεραπεία και τη σημασία της.

Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Καλύτερα αργά» το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου.

Αρχικά, ανέφερε: «Είναι η σχέση μου με τον εαυτό μου που μέσα στα χρόνια βελτιώνεται. Τα προηγούμενα χρόνια, που είχα κάνει πράγματα, την πραγματική χαρά αυτού που είχα πετύχει δεν με είχα αφήσει να τη νιώσω. Δεν ξέρω από τι. Από φόβο; Για να μην επαναπαυθώ; Από ενοχές; Δεν το έχω καταλάβει».

Και πρόσθεσε: «Έτσι μεγαλώνουμε. Κανείς δεν μεγαλώνει μαθημένος. Κάθε γενιά φορτώνει την επόμενη χωρίς να το θέλει με τα τραύματά της, με τους φόβους της. Οι παλιότεροι φοβούνται την ταχύτητα. Πολύ σπάνια συναντώ ανθρώπους που μεγάλωσαν και τους είπαν οι δικοί τους ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα».

«Οι περισσότεροι αγωνιστήκαμε για αυτή την ωριμότητα», υπογράμμισε η τραγουδίστρια.

Επίσης, μίλησε για την ψυχοθεραπεία και εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση: «Βέβαια έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Γίνεται χωρίς αυτό; Η ζωή μας είναι ένας καταιγισμός συναισθημάτων. Αποφάσισα να πάω στον ψυχολόγο γιατί ήταν πολύ βαριά η καθημερινότητά μου πια. Οτιδήποτε έκανα ήταν σαν να ξεχείλιζε ένα ποτήρι, της αντοχής μου, της κούρασής μου. Οποιοδήποτε πρόβλημα φάνταζε πολύ μεγάλο. Άρχισα να το παρατηρώ. Κάπως είχα γκώσει. Μπορεί να ήθελα έτσι να βάλω τα κλάματα. Ήξερα ότι δεν είναι κανονικό γιατί έψαχνα να βρω τα προβλήματά μου και δεν τα έβρισκα. Είχα ανάγκη να τακτοποιήσω κάποια πράγματα, που μάλλον είχαν ανακατευτεί. Είναι πάντα παλιά τα θέματα, που χρωματίζουν μέσα στις δεκαετίες τις επιλογές, τις πράξεις, τις ματιές μας στα πράγματα».