Γιώργος Αμούτζας μιλάει για την Παράσταση της χρονίας “σεξ λεξικόν” και όχι μόνο

328

Ο Γιώργος Αμουτζας είναι νέος ωραίος αλλά και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός.

Της Παναγιώτας Καλογήρου-Τριανταφυλλιδη

Τον έχουμε δει στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 “Κάτι χωρισμένα παλικάρια” όπως επίσης και στο open με την τηλεοπτική σειρά “Το κόκκινο ποτάμι” όπως συγκλόνισε με την ερμηνεία του. Ο Γιώργος ζει μέσα από τους ρόλους του ενώ σπούδασε στη δραματική σχολή Ίασμος και έκτοτε υπάρχει για την υποκριτική.

1. Την υποκριτική τη θεωρείς επάγγελμα ή τρόπος ζωής.
Νομίζω πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ένας ευχάριστος τρόπος ζωής είναι να επαγγέλλεσαι αυτό που αγαπάς. Η υποκριτική είναι επάγγελμα που όμως δεν μπορείς να κάνεις εάν δεν είναι μία ανάγκη που πηγάζει από μέσα σου και έχεις αποφασίσει ότι θα δοθείς ολοκληρωτικά.

2. Σε παρακολουθήσαμε στην απόλυτα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά κόκκινο ποτάμι … Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία… Πώς νιώθεις που συμμετείχες
Το κόκκινο ποτάμι είναι αναμφίβολα η δουλειά που χάρηκα περισσότερο μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη εμπειρία που είχα αλλά επίσης ήταν αυτό που μόνο με λίγα επεισόδια μου πρόσφερε την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε σχέση με ότι είχα κάνει στο παρελθόν. Αυτή η συνεργασία προέκυψε όταν με τον κύριο Μανούσο Μανουσάκη γνωριστήκαμε σε κάποια σεμινάρια υποκριτικής στην κάμερα που πραγματοποιούσε, λίγους μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς. Εκεί μου έκανε την πρόταση και είναι ο άνθρωπος που χρωστάω το μεγαλύτερο ευχαριστώ για αυτήν την ευκαιρία που μου δοθηκε. Ήταν πραγματικά τιμή μου να δουλέψω μαζί του.

3. Όποιος θέλει να σε δει τώρα μπορεί μέσα από την παράσταση “σεξ λεξικόν” που κάνει πρεμιέρα ‪την Τετάρτη 22 Ιουλίου‬ πες μας δυο λόγια για την παράσταση . Σε ποιο θέατρο θα γίνετε κ ποιες μέρες?
Το σεξ λεξικον είναι μία ιστορία ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά τον Τάκη και την Κάτια που θα επιχειρήσουν την επικείμενη πρώτη τους φορά! Θα μάθουν πως αν δεν περάσεις από 40 κύματα δεν θα ανακαλύψεις τον έρωτα και ένα οπισθοδρομικό παλιομοδίτικο βιβλίο που χρησιμοποιούν ως βοήθημά θα τους βάλει σε διάφορους μπελάδες και περιπέτειες. Στον πολύ αγαπημένο χώρο λοιπόν της ταράτσας του θεάτρου Λαμπέτη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για πέντε μόνο παραστάσεις από τις 22-7/26-7

4. Πες μας δυο λόγια για την συμπρωταγωνίστρια σου
Η Ήρα ( Ήρα Παπακωνσταντίνου) δεν είναι η Συμπρωταγωνίστριά μου ! Η Ήρα είναι η καλύτερη μου φίλη, Ίσως είναι η μόνη φίλη κοπέλα που έχω στη ζωή μου. Είναι ένας άνθρωπος που συναναστρέφομαι καθημερινά δουλεύουμε μαζί είναι πάντα δίπλα μου με στηρίζει σε όλες μου τις αποφάσεις και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καμιά άλλη ηθοποιό στη θέση της!

5. Το σεξ για εσένα έχει μεγάλη σημασία στη ζωή σου
Η αγάπη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το σεξ.

6. Λόγω της αναγνωρισιμότητας σου έχεις περισσότερες κατακτήσεις
Η προσωπική σου ζωή δεν έχει και δεν πρέπει να έχει σχέση με την αναγνωρισιμότητα και το επάγγελμα σου.

7. Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε σχέση με την υποκριτική
Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα. Δεν την φοβάμαι την δουλειά αντιθέτως μου αρέσει προσπαθώ να κάνω τις σωστές επιλογές και να λέω ναι σε ρόλους που με εκφράζουν και νιώθω ότι μπορώ να υποστηρίξω.

8. Είσαι άνθρωπος που ονειρεύεται ή είσαι στην πραγματικότητα
Ονειρεύομαι και ονειρεύομαι πολύ μα οι καταστάσεις με επαναφέρουν στην πραγματικότητα καθημερινά!

9. Τέλος εάν θα ήταν να συμβουλέψεις κάποιον που θα ήθελα να ασχοληθει με το χώρο τι θα του έλεγες.
Να συζητήσει με τον εαυτό του τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει και για ποιο λόγο θέλει να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα. Είναι κάτι πολύ βασικό που πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποιος για να μην ξεκινήσει με λάθος τρόπο. Σκοπός στην τέχνη είναι η έκφραση. Όλα τα υπόλοιπα αργούν και απαιτούν πολύ δουλειά και θυσίες.

10. Πες μας μια ευχή για το μέλλον
Πέρα από την υγεία εύχομαι όλοι μας να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας κάνουν χαρούμενους, μας πηγαίνουν μπροστά, νοιάζονται αληθινά για εμάς, και δέχονται να δώσουν ένα κομμάτι της δικής τους καθημερινότητας σε εμάς.