Γιώργος Λιάγκας: Το λιοντάρι και η βίδρα

Καρτερικά και αθόρυβα περιμένει ο Γιώργος Λιάγκας να λυθεί το συμβόλαιο του με τον ΑΝΤ1, όπως η βίδρα παρακολουθεί τις δονήσεις του νερού.

Ταυτόχρονα, παρακολουθεί πάρα πολύ τηλεόραση και οργανώνει τη σκέψη του, αναθεωρεί ή επαναπροσδιορίζει κάποιες παλιές παραδοχές του, την ώρα που κινείται με εξωστρέφεια στην κοινωνική του ζωή. Ξέρει ότι η ώρα “των ραντεβού” θα φτάσει μαζί με το καλοκαίρι που τόσο πολύ αγαπά.

Τη ραδιοφωνική του ενασχόληση τη βλέπει απλώς ως μία επαγγελατική υποχρέωση που μετατρέπει σε “ευχάριστο πρωινό ξύπνημα”, αφού είναι γνωστό ότι είναι πρωινός τύπος. Ευτυχώς, δε “ξεμπουκώνει” στο ραδιόφωνο κι ας νιώθει λιοντάρι σε κλουβί.

Βλέποντας τοSurvivor 3 και παρακολουθώντας πρωινές εκπομπές ο Λιάγκας έγραψε στη στήλη του “δεν κρίνω”:

 Έβλεπα προχθές σε μια εκπομπή πως τσακώθηκε- λέει- ο Ατζούν με τον Τανιμανίδη, στον οποίο αποδίδει την πτώση του παιχνιδιού. Αλήθεια τώρα, υπάρχει άνθρωπος που να το πιστεύει όλο αυτό; Γιατί αν είναι έτσι, τότε και το 70% που έκανε ο πρώτος κύκλος οφείλεται αποκλειστικά στον παρουσιαστή. Δε λέω, μια χαρά είναι το παιδί. Καλός παρουσιαστής και συμπαθέστατος, αλλά σε αυτά τα concept – και το λέω από προσωπική εμπειρία- ο παρουσιαστής μπορεί να βάζει μια σφραγίδα, τα νούμερα όμως τα κάνει το ίδιο το conceptκαι η συγκυρία. Συνήθωςο παρουσιαστής κερδίζει από το format και όχι το αντίθετο.

Δε θυμάμαι να έχει παραδεχθεί ποτέ ο Γιώργος Λιάγκας ότι “ο παρουσιαστής κερδίζει από το format”, τονίζοντας ότι το λέει από προσωπική εμπειρία.

Ο Λιάγκας έχει υπηρετήσει με επιτυχία δύο ήδη εκπομπών στη ψυχαγωγία τα τελευταία χρόνια. Το “σχολιαστικό” πρωινό με άποψη και τα format.

Στο Mega καθιερώθηκε στην απογευματινή ζώνη με το 50-50 και την Εκδίκηση Της Ξανθιάς και στον ANT1 ανέλαβε το prime time με The Voice και Rising Star. Και τα τέσσερα ήταν format του εξωτερικού, διαφορετικού ύφους και στυλ, τα οποία ο Λιάγκας ομολογουμένως τα παρουσίασε εξαιρετικά. “Πήρε” όμως από τα format αυτά ως παρουσιαστής και αυτό είναι τοποθέτηση από τον Λιάγκα, ο οποίος δείχνει ότι πλέον, βλέποντας απ’ έξω την τηλεόραση, είναι πιο συνειδητοποιημένος με τα πόδια στο έδαφος.

Η ατάκα “μια χαρά είναι το παιδί” για το Σάκη Τανιμανίδη, μπορεί να διαβαστεί κι ως ειρωνική, αλλά δεν είναι. Ξέρω ότι ο Λιάγκας τον θεωρεί καλό διεκπαιρεωτή και έξυπνα τοποθετημένο σε δυνατά format. Του είναι συμπαθής και το τόνισε. Δύσκολα ακούμε όμως από το στόμα του Λιάγκα το χαρακτηρισμό “καλός παρουσιαστής” και μην μπερδεύεστε με το πόσες εκατοντάδες φορές το έχει δηλώσει για τη Φαίη.

Ο Λιάγκας θέλει πολύ το late night αλλά και κάτι καθημερινό. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι επιτυχίες του Λιάγκα ήταν στις σχολιαστικές εκπομπές και στα format. Η καθημερινή σχολιαστική εκπομπή σπέρνει και το format θερίζει.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.