Γυναικεία απιστία « Η σύμπραξη των τριών.»

 pastedImage

Υπέρλαμπρες αντανακλάσεις! Απαιτώντας  με τρόπο…

Της Θάλειας Δέσποινας Λεκκάκου.

Η αρχική περίοδος των σχέσεων είναι πάντα αμφίβολη , μιας και κάνεις δεν ξέρει τι να περιμένει από τον άλλο ,αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό. Μέχρι να φθάσουμε στο στάδιο που θα έχουμε βρει το ρυθμό μας ,είναι σημαντικό να παραμένουμε συγκρατημένοι.

Το πάθος όμως  δεν κοιμάται ποτέ! Αντανακλούν τα πολυπληθή και ακάλεστα συναισθήματα σου πάνω στα δικά μου, με ταχύτητες φωτός! Βλέπεις ότι ενοχλούμαι από τη γρήγορη δράση τους, και παρ’ολαυτά επιμένεις να μη φοράω τα γυαλιά μου! Δυο πιθανότητες υπάρχουν. Η σου αρέσουν πολύ τα μάτια μου ,η θέλεις να ελέγχεις κάθε πότε και πόσο σ’ αγαπάω. Η κατανόηση των συναισθημάτων είναι απαραίτητη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες σχετίζεται με την έλξη. Ένας πολύ συνηθισμένος λόγος που απιστούν οι γυναίκες, είναι ο συναισθηματικός εγκλωβισμός και η απαίτηση γρήγορης  ανταπόδοσης συναισθημάτων, σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

 «Ο πόνος είναι μονός» Χρειάζομαι προσωπικό χρόνο.

Όποια κι αν είναι τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλο, μια σχέση για να λειτουργήσει χρειάζεται χρόνο , πιθανότατα και προσωπικό . Όταν κάποιος θέλει να μείνει για λίγο μόνος  στη  σχέση, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, μας υποχρεώνουν να γινόμαστε περισσότερο υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι απέναντι στη ζωή και απέναντι στο συναίσθημα. Αυτό κάποιες  φορές δημιουργεί στο άτομο προβληματισμούς, ιδέες  αυτοβελτίωσης και κάποιες στιγμές ησυχίας που όμως ευτυχώς, μένουν μόνο  για όσο χρειάζεται.  Οπότε σταμάτα να γκρινιάζεις!

Πολλοί  άνθρωποι έχουν την τάση, όταν βλέπουν κάποιον σκεπτόμενο η αφηρημένο, να θεωρούν πως είναι στενοχωρημένος και από ενδιαφέρον να τον ρωτούν τι έχει, και γιατί είναι μόνος.

Βεβαίως και ο πόνος είναι μονός! Έχετε δει εσείς κανένα πόνο με παρέα; Στο εξαιρετικά αγαπημένο βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια «Προσωπικότητα και Ολοκλήρωση» αναφέρει μεταξύ άλλων. «Ο πόνος δεν είναι ανάγκη να σημαίνει μόνο ενόχληση ,αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει σαν θετική δύναμη, στην ανάπτυξη του ανθρωπισμού

«Λέω ναι στα πόδια λουλούδια, αλλά καλύτερα μείνε μόνη σου!»

Μάθε να αγαπάς αυτό που απαιτείς …

Οι λέξεις σε σχήμα  μπουκέτο βγαίνουν εύκολα  από το στόμα και την καρδιά ενός άντρα από τη στιγμή που ερωτεύεται.Τα βήματα που τον φέρνουν όλο και πιο κοντά σου με τον καιρό, είναι γρηγορότερα απ’ του Ερμή! Εσείς που το ζήσατε ξέρετε…

Για το λόγο αυτό  ένας άνδρας καλό είναι να καλλιεργεί τις «φροντίδες»  στον εαυτό του ,με τον ίδιο ζήλο που το έκανε και για σένα. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αργότερα…

Δε λέω ,είναι πολύ εκκεντρικό το στιλ που σου φόρτωσε και πράγματι, απαράδεκτο outfit για το σοβαρό σου ύφος, πολύχρωμος να ευωδιάζεις σαν την Άνοιξη στους δρόμους της πόλης!

Παρ’ολαυτα είτε διαμαρτύρεσαι είτε ευχαριστιέσαι, υποστηρίζεις το γούστο μου γιατί με αγαπάς και δε μου λες όχι!

Παρ’όλαυτα ,οι άνθρωποι που παραμένουν στη σχέση που έχουν επιλέξει να διατηρούν ,οφείλουν να γνωρίζουν το φορτίο των απαιτήσεων τους, τι ακριβώς  διεκδικούν και τον τρόπο που το κάνουν. Ένας πολύ σημαντικός λόγος  που οι γυναίκες μπορεί να γνωρίσουν έναν άλλον άνδρα, η να συνάψουν ερωτικές επαφές, ενώ βρίσκονται ήδη σε σχέση ,από την οποία μπορεί να είναι ικανοποιημένες, είναι η προσπάθεια χειραγώγησης του ενός, εις βάρος του αλλού .Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα προσπάθειας απομόνωσης γυναικών, από το φιλικό ,αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον .Συνήθως δρομολογείται αργά και  με πολλούς τρόπους, όμως γίνεται αντιληπτό κατά τη διάρκεια της σχέσης.

Οι φίλοι, είναι η οικογένεια που επιλέγουμε και είναι τόσο σημαντικοί, όσο και ο έρωτας .Η υπενθύμιση της φράσης αυτής ,μας βοηθά να καταλάβουμε  ακόμη περισσότερο  το  ποσό σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

 

Όσον αφορά εσένα, η μοσχομυρωδάτη διαδρομή της ημέρας σου ,θα σβήσει γλυκά όταν φθάσεις στο κρεβάτι της. Εκεί, που αισθάνεσαι τη μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν  ακούραστα, θα της  διαβάζεις θρύλους όπως εκείνο  του «Ζίγκουρντ και της Γκούντρουν» ,δεν θα θυμάσαι πια τι φορούσες …

Μια παθιασμένη σχέση  είναι ότι καλύτερο για τον νου, στα παραμύθια και στη ζωή .Ποτέ όμως δεν λέμε ναι, στους ήρωες που μένουν μόνοι ,όσα παραμυθένια  γεγονότα και αν είχε τελικά  αυτή  η ιστορία…

 

 Μες τ’όνειρο δεν κατάλαβα ποιος ψιθύριζε σε ποιόν, θυμάμαι μόνο δυο ανάσες αντικριστά να κλαίνε, ίσως να ήξεραν το τέλος κάποιου δικού μου θρύλου …

Όνειρα ,είναι τα μέρη που συχνάζουν οι ανάγκες,

ζουν εκεί, για να ζητούν πραγματικότητα…

Έτσι ,οποίος και αν εγκαταλείψει πρώτος, από όπου κι αν κοιτά τον ουρανό, να μη ξεχνά να ονειρεύεται…

 

Λέο Μπουσκάλια « Προσωπικότητα και Ολοκλήρωση» Εκδόσεις Γλάρος 1990.

TZ.P.P TOLKIN «O Θρύλος του Ζίγκουρντ και της Γκούντρουν» εκδόσεις Αίολος 2009. Meison Currey « H Τέχνη της Ρουτίνας»  2015  Key Books.



Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.