Γιατί οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση;

1009389-oxi-desmeusi_680-slider

Εκείνος που φοβάται τη δέσμευση. Το κλασσικό στυλ του άνδρα που προσπαθεί με όλο του το είναι να μην μπει σε μια σχέση, ακριβώς γιατί φοβάται τόσο πολύ τη διάλυση της και τον πόνο που μπορεί να προκληθεί από εκείνη.

Είναι κάτι σαν αυτό που λέμε: «φοβάμαι τις σχέσεις που κουμπώνουν τέλεια, ακριβώς γιατί όταν ξεκουμπώσουν, πονάνε πολύ».

Πιθανόν μεγάλωσε με γονείς, οι οποίοι παρόλο που του έδωσαν το μεγαλύτερο δώρο, το οποίο είναι η ίδια η ζωή, παράλληλα του την έπαιρναν συνεχώς πίσω με κάθε τρόπο. Ένα συνεχόμενο διπλό μήνυμα που από την μια λέει σ΄ αγαπάω, αφού είσαι το παιδί μου και από την άλλη, έχει αυστηρότητα, απόρριψη, επίκριση και ένα συνεχόμενο «δεν αξίζεις». Ο άντρας αυτός είναι συνήθως – επιτυχημένος επαγγελματικά – δίνοντας όλο του το είναι σε κάτι που κάνει σωστά και ελέγχει απόλυτα!

Σίγουρα έχει να λέει για μία σχέση από την οποία πληγώθηκε (σε νεαρότερη ηλικία). Τότε που οι άμυνες δεν είχαν γίνει ακόμη τείχη… Όμως απορρίφθηκε, πόνεσε και έτσι έφτασαν σήμερα τα τείχη του, να είναι μεγαλύτερα από εκείνα του Βερολίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.comΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.