Για τις 29 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα

184

Για τις 29 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη κατά δύο μελών του Ρουβίκωνα, που κατηγορούνται για δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία στη δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι», το 2016 στα Εξάρχεια.

Η πρώτη μέρα της δίκης χαρακτηρίστηκε από την κατάθεση της βασικής μάρτυρος κατηγορίας, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες αρνήθηκε ότι γνωρίζει και ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ενοχή των δύο μελών του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα τα όσα είπε η βασική μάρτυρας ώθησαν πολλούς να μιλήσουν για κατάρρευση του κατηγορητηρίου ήδη από την πρώτη μέρα, με τη σύλληψη και τη δίκη των δύο ανδρών να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και τους ίδιους, αλλά και την υπεράσπιση τους να τονίζουν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία, καταγγέλωντας μάλιστα προσπάθεια εξόντωσής τους εξαιτίας της πολιτικής και κοινωνικής τους δράσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά την αρχική της κατάθεση ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα με την κατηγορία της διακίνησης, ενώ φέρεται να δήλωσε ευθέως «μην βασιστείτε σε εμένα, εγώ δεν υπέδειξα κανέναν. Η αστυνομία μου έδειχνε φωτογραφίες ανθρώπων και με ρωτούσε εάν τους έχω δει γενικά στα Εξάρχεια».

Σε άλλο σημείο η μάρτυρας επισήμανε «δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτα από αυτά που με ρωτάτε. Δεν έπρεπε να είμαι καν εδώ. Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν θεωρώ ότι τα έχω πει και έτσι ακριβώς όπως είναι στην κατάθεση. Η αστυνομία μου είπε ότι αν βοηθήσω θα αφεθώ ελεύθερη. Ήμουν την ίδια εποχή κατηγορούμενη για διακίνηση. Δεν θυμάμαι τίποτα δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο έτσι. (…) Μου είπαν ότι θα με αφήσουν αν τους βοηθήσω και ενδεχομένως να είναι γραμμένα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω πει στην κατάθεση. Τα λόγια μου δεν είναι ακριβώς αυτά που γράφονται στο χαρτί. Δεν μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα έχω πει αυτά».

Πηγή: in.gr